Zavřít reklamu

Společnost Microsoft oficiálně vydala Visual Studio 2017 pro Mac. Oficiální vydání následovalo po prodloužené periodě ukázek pro vývojáře. Datum vydání navíc koresponduje se startem vývojářské konference Microsoft Build 2017, jejíž zahájení je tento týden.

„Jsme šťastní, že můžeme oznámit vydání Visual Studio 2017 pro Mac. Visual Studio pro Mac je novým členem rodiny Visual Studio, umožňující vývojářům v macOS vytvářet aplikace pro mobilní zařízení, web a cloud s Xamarin a .NET Core, stejně jako hry v Unity.“ Microsoft uvádí, že vývojáři mohou Visual Studio na Macu používat pro tvorbu aplikací pro „Android, macOS, iOS, tvOS, watchOS, web a cloud“.

„Rychle programujte, odstraňujte chyby a diagnostikujte, často testujte a vydávejte s jistotou. Používejte kontrolu verzí, buďte hbití a spolupracujte s tímto novým vydáním!“ Microsoft vydal úvodní ukázkovou verzi Visual Studioa pro macOS loni v listopadu. Společnost rovněž přišla s podporou Visual Studio Code pro Mac.

Visual Studio for Mac

Microsoft Visual Studio IDE nebo integrované vývojářské prostředí je k dispozici ke stažení zdarma ze stránky visualstudio.com. Plné znění zprávy k vydání nejnovější verze si můžete v angličtině přečíst zde. Zatímco společnost Microsoft dnes oficiálně rozšířila své vývojářské prostředí na Mac, počátkem tohoto měsíce představila nejnovějšího soupeře MacBooku – Surface Laptop s Windows 10 S. Microsoft rovněž pracoval na náhradě aplikace Wunderlist s názvem To-Do, pro uživatele Gmailu jsou k dispozici ukázky vylepšení Outlooku pro Mac.

Zdroj: 9to5Mac

Microsoft Visual Studio for Mac fb

Dnes nejčtenější

.