Zavřít reklamu

Začátkem tohoto týdne Apple oznámil, že plánuje rozšířit své datové centrum v Renu a že čeká na schválení návrhu městem. A nyní městská rada Rena oficiálně schválila projekt, do kterého cupertinská společnost nalije jednu miliardu dolarů. Apple plánuje investovat miliardu dolarů nejen na rozšíření svého stávajícího datového centra, ale zároveň peníze poputují do přijímacího skladu s logistikou.

Společnost koupila další místa v oblastech Evans Avenue a Fifth Street v centru města Reno, kam bude svůj sklad rozšiřovat. Utratí zhruba čtyři miliony dolarů za vybudování logistiky a přijímacího skladu, čímž sníží prodejní daňovou sazbu, kterou platí na zařízení 0,5 procenta. Tím, že Apple vloží miliardu do datového centra, vytvoří zároveň stovky pracovních míst ve stavebnictví a provozu.

apple_half-block_washoe_county3

Apple usiluje o rozšíření datového centra už od roku 2012, přičemž informace o jedné miliardě se objevily teprve před rokem. Datové centrum, které je známé jako Project Mills, se bude skládat ze 14 budov na ploše o velikosti více než 412 tisíc čtverečních stop. Centrum je zodpovědné za cloudové služby jako iCloud, iTunes a App Store.

apple data centrum fb

Dnes nejčtenější

.