Zavřít reklamu

Ve středu odpoledne se na webu objevila informace o tom, že vysoce postavení zaměstnanci Applu se opět zbavovali slušného balíku akcií společnosti. V posledních měsících se tak jedná o další velký odprodej. Stejně jako posledně je ovšem nutné podotknout, že se nejedná o žádné náhlé prodeje, o kterých bylo rozhodnuto v poslední chvíli, jako v reakci na vysokou hodnotu akcií. Zaměstnanci společnosti mohou prodávat akcie pouze dle předem naplánovaného harmonogramu, který se schvaluje několik měsíců předem. Žádné obchody na základě vnitřních informací se tak nekonají.

Akcie prodala ředitelka retailové sekce Applu Angela Ahrendts a vysoce postavený právník společnosti, Bruce Sewell. Angela Ahrends se zbavila 75 tisíc akcií ve dnech 4. až 8. května a přišla si tak na necelých 11,1 milionu dolarů. Stále však vlastní více než 103 tisíc akcií, v celkové (momentální) hodnotě necelých 16 milionů dolarů.

Bruce Sewell se zbavil 67 500 akcií, které všechny prodal 5. května. Jemu tato transakce přinesla něco málo přes 10 milionů dolarů. Tak jako Ahrendts, i Sewell stále disponuje velkým balíkem akcií. V jeho případě se jedná o více než 141 tisíc cenných papírů v hodnotě necelých 22 milionů dolarů.

Ahrendts pro Apple pracuje v pozici retailové ředitelky od roku 2014. Sewell je ve společnosti podstatně déle. Ty nejdůležitější právní záležitosti řeší již od roku 2009. V poslední době se nejvíce proslavil v rámci konfliktu mezi Applem a FBI.

sewell-ahrendts

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.