Zavřít reklamu

Vývojářské studio MacPaw dobře známe z aplikací jako je CleanMyMac a mnoha dalších, nyní si jej však můžete zapamatovat i podle toho, že je to jediná vývojářská společnost na světě, která má ve svém sídle Apple Muzeum. Navíc pokud bydlíte na Slovensku, nemáte to do muzea až tak daleko, sídlo společnosti je totiž v Kyjevě na Ukrajině, ovšem musíte být pozvaní. Velká část sbírky byla získána v srpnu loňského roku z legendární prodejny Apple produktů Mac Shop v New Yorku. Obchod byl pro fanoušky Applu skutečnou legendou a nejen místem kde se počítače a další produkty kupovaly, ale také malým muzeem a místem, kde se scházeli fanoušci Maců.

Když v loňském roce obchod zavřel, byla na prodej jeho sbírka budovaná od roku 1987 a lidé z MacPaw se rozhodli, že ji za každou cenu chtějí. Za 47 tisíc dolarů se podařilo koupit vzácnou sbírku v online aukci bez toho, aniž by někdo věděl, že ten kdo ji vydražil je ve skutečnosti společnost MacPaw. Sbírka poté urazila 4669 mil z New Yorku do Kyjeva a stala se součástí muzea MacPaw, které sídlí s kancelářemi samotných vývojářů. Sbírka není přístupná veřejnosti a spatřit ji kromě zaměstnanců mohou lidé, kteří jsou pozváni do sídla společnosti. V tom se často organizují různé konference, workshopy a další setkání, na kterých si ji můžete prohlédnout.

V současné době má sbírka 70 produktů z nichž 40 pochází z kolekce Tekserve Mac, tedy známého New Yorského obchodu. Najdete zde například NeXT Cube, Mac 20th Anniversary, Originální iMac 1994, iBook, PowerMac G4, PowerBook G4, iBook, 12 „Powerbook, eMac, iMac G5, PowerBook G3 a Macintosh 128k podepsaný samotným Stevem Wozniakem. Součástí je také kolekce plakátů Think Different, knihy, různé reklamní předměty a také něco od samotných vývojářů. Ve výstavce totiž najdete také originální klávesnici, pomocí které byl naprogramován původní kód k aplikaci CleanMyMac Classic, jenž společnost MacPaw proslavila.

DSCF0265

Dnes nejčtenější

.