Zavřít reklamu

Apple plánuje příští týden v noci z úterý na středu provést modernizaci starších maloobchodních prodejen. Plán se dotýká pouze starších a menších obchodů, u kterých není potřebný celkový redesign jako u vlajkových prodejen. V roce 2015 představil Jony Ive na tiskové konferenci v belgickém Bruselu nový design velkých Apple Storů. Šéfka maloobchodu Angela Ahrendts před otevřením obchodu na Union Square v San Franciscu ukázala nové funkce a vlastnosti obchodu. V okolí sedaček se nachází stromky, dále je součástí obchodu velká obrazovka či zásuvky ve stole, jež se zvednou, když mávnete rukou.

Jelikož některé obchody nemohou pojmout všechny nové konstrukční prvky, tak budou zrenovovány tak, že vznikne něco na půli cesty mezi původním a novým designem. Práce „v zákulisí“ začnou už dříve, nicméně přepracovaný vzhled prodejny bude odhalen 17. května. Doposud se neobjevily žádné konkrétní informace, ale je velice pravděpodobné, že celkový vzhled bude odrážet nový design v té největší možné míře, tedy tak, jak to dovolí prostory.

Očekává se, že se objeví přírodní materiály jako žula či dřevo. Angela Ahrendts minulý měsíc hovořila o tom, že Apple Story budou jako „náměstí“, na kterém se budou setkávat lidé, učit se, seznamovat se a socializovat se. Cupertinská společnost má ambiciózní plány, co se týká modernizace svých prodejen, například plánuje redesign svého obchodu na 5th Avenue v New Yorku. Dále nedávno předvedla motorizovaná okna z uhlíkových vláken ve svém obchodě v Dubaji.

apple store fb

Dnes nejčtenější

.