Zavřít reklamu

Výkonný ředitel Applu Tim Cook a operační ředitel Jeff Williams se skvěle umístili v žebříčku sestavovaném časopisem Time mezi dvaceti nejvlivnějšími lidmi v technickém průmyslu této doby.

Tim Cook se umístil na čtvrtém místě především díky vlivu společnosti Apple na technologický svět. Cook byl oceněn jakožto jeho vedoucí muž a zároveň muž stojící v čele nejcennějšího podniku světa.

Podle jeho slov je vše, co Apple dělá,  kopírováno zdánlivě nekonečným množstvím soupeřů. Znamená to podle něj jediné, jablečné technologie se odráží nekonečně daleko. Společnost nyní testuje technologie, mezi které patří například pokročilá umělá inteligence či samořídící automobily. Ředitel společnosti i ve spojitostí s těmito informacemi naznačil, že se bude určitě v těchto projektech pokračovat a přiblíží se tak jejich prodej mezi koncové uživatele.

Cooka v žebříčku přeskočil už jen generální ředitel společnosti Tesla Elon Musk, generální ředitel Amazonu Jeff Bezos a ředitel společnosti Facebook Mark Zuckerberg.

20 let ve společnosti

Jen o něco málo huř si vedl Jeff Williams, který zastává coby operační ředitel společnosti druhou nejvyšší funkci v Applu. Na sedmnácté místo žebříčku ho vynesl jeho precizní dohled na celý dodavatelský řetězec společnosti už od roku 2010. Williams je navíc ve společnosti de facto veteránem. V Apple pracuje už dlouhých 20 let, čímž se řadí mezi opravdu zkušené matadory firmy. Na svou nynější pozici byl jmenován ale až v roce 2015 právě Cookem. Předtím však vykonával takřka totožnou práci (dohled nad dodavatelským řetězcem, jak už jsme uvedli výše) a povýšením si spíše jen finančně přilepšil. Pod jeho dohledem vznikly například první Apple Watch a do dalších projektů je úzce zapojený.

Hned dva zástupci jedné firmy v tomto prestižním žebříčku tak jasně naznačují, kdo i nadále udává trend ve vývoji technologií budoucnosti.

tim-cook-jeff-williams-FB

zdroj: time

Dnes nejčtenější

.