Zavřít reklamu

Holky, známe to každá. Po tom, co si doděláme fantastický make-up a hodinu se pak prohlížíme v zrcadle, usoudíme, že máme ještě ke všemu #goodhairday a že by nebylo od věci si tuto dokonalou vizáž zvěčnit. No jo, jenže zrcadlo a přední fotoaparát iPhonu spolu nevždy nikdy nejdou ruku v ruce, takže zatímco v zrcadle to vypadá, že stačí jednou stisknout pomyslnou spoušť a tzv. bomb selfie je na světě, realita je odlišná. Paměť našeho telefonu se nekontrolovatelně plní selfíčky pod různými úhly a světly a nakonec stejně přichází kámen úrazu. Jaká fotka ze všech právě vyfocených nám nejlépe zapadne do feedu na Instagramu? Pro všechny, které se v předcházejících řádcích našly, mám jednu skvělou zprávu, resp. odpověď na poslední vznesenou otázku – Planoly: Planner for Instagram.

Planoly je první vizuální plánovač pro Instagram, jež existuje nejen jako aplikace v mobilu, ale také jako samostatná webová stránka. Jako aplikaci si ji můžete stáhnout zdarma v App Store. Do aplikace se přihlásíte svými instagramovými údaji. Jakmile tak učiníte, ihned můžete začít s tvořením a zlepšováním svého profilu nanečisto.

Po klinutí na ikonku označenou malým + se vám otevřou možnosti, odkud můžete fotografie vybírat, zvolíte si např. albumscamera roll a vyberete si ta selfíčka, jež se vám zdála hodná publikování na Instagram. Tyto fotky se vám následně označí malým písmenkem U, jako unscheduled, tedy nenaplánované, a vy s nimi zatím můžete jakkoli hýbat. Píši zatím, protože cokoli následně na Instagramu zveřejníte, s tím již hýbat nemůžete, alespoň ne v aplikaci Planoly. Až si vyberete pro vás nejlepší fotografii, kliknete na ni, rovnou k ní můžete přidat poutavý popisek s hashtagy, označíte ji jako schedule, v řádku schedule at vyberete, v jaký den a v kolik hodin ji chcete sdílet a následně vám v požadovaný čas vyskočí notifikace od Planoly, že máte v plánu sdílet fotografii.

V aplikaci naleznete mimo jiné také kalendář, v němž vidíte, jaký den a v kolik hodin přesně jste něco sdílely. Po rozkliknutí příslušného data se vám zobrazí i detail sdílené fotky.

V záložce Analyze si můžete prohlížet základní informace o svém účtu, tedy kolik lidí sledujete, kolik lidí sleduje vás, celkový počet obdržených srdíček a komentářů, no a v neposlední řadě také kdo vás začal, nebo třeba přestal sledovat od doby, kdy jste se do Planoly přihlásily.

Instagram iPhone FB

Dnes nejčtenější

.