Zavřít reklamu

Zatím co předchozí roky se točily v rámci zdokonalování hardware smartphonů zejména okolo displejů, které neustále zvyšovaly svůj jas, kvalitu, ostrost a vše na co jen pomyslíte, okolo zvuku se toho příliš nedělo. Až s modelem iPhone 7 přinesl Apple konečně stereo reproduktory a dokázal zvýšit nejen hlasitost, ale také kvalitu podání zvuku z integrovaných reproduktorů. Na nějaký poslech hudby to sice stále není, ale zahrát si hru nebo se podívat na film je nyní celkem bezproblémové i bez použití externího reproduktoru, případně sluchátek. Agentura JPMorgan nyní přichází se zprávou, podle které se dalšího posunu zvukové kvality dočkáme již letos s příchodem iPhone 8.

Podle informací, které má JPMorgan od dodavatelů Applu z Asie a Tichomoří to vypadá, že iPhone 8 bude mít kromě OLED displeje a bezdrátového nabíjení také vylepšený stereofonní zvuk a také lepší hydroizolaci. Měli bychom se dočkat větší hlasitosti a kvalitnějšího zvuku, taktéž se však  údajně dočkáme vylepšení voděodolnosti a iPhone 8 by měl na trh přijít s odolností IP68. Současný iPhone 7 a iPhone 7 Plus přitom mají certifikaci IP67. Co je však největší otázkou ve spekulacích, které JPMorgan přináší je jejich tvrzení, že se v balení iPhone 8 objeví sluchátka AirPods. Sluchátka která dodává Apple v současné době, tedy EarPods stojí samostatně 29$, zatím co za AirPods zaplatíte 159$. Sice neznáme výrobní náklady na jednotlivá sluchátka Applu, ovšem je jasné, že si společnost nechá za lepší sluchátka zaplatit.

To že se AirPods skutečně objeví v balení iPhone 8 je bohužel v souladu s dalšími reporty, jenž tvrdí, že základní model iPhone 8 bude stát nejméně tolik, co stojí nejdražší verze iPhone 7 Plus. To by bohužel znamenalo, že se telefon bude v USA prodávat za cenu vyšší než 1000$ a v ČR se pak cena zastaví jen lehce pod třemi desítkami tisíc. Pokud se cena potvrdí, pak je zřejmé, že Apple bude mít co se marže týká dostatek prostoru pro přidání AirPodsů do krabičky přímo k iPhonu. Osobně se mi však nechce věřit, že bychom se dočkali razantního zdražení ze strany Applu, obzvlášť v situaci, kdy v posledních letech ceny nových iPhonů rostou jen nepatrně.

Apple AirPods 7

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.