Zavřít reklamu

Značka Marshall již dávno není výsadou těch, kteří ovládají kytarové riffy, ale i nás běžných smrtelníků, pro které je hudba jen a jen o poslechu. Jednou z možností, jak se dostat k legendární značce, kterou již desítky let vídáme na každém větším koncertě jsou sluchátka Marshall Mid Bluetooth. První sluchátka od Marshallu jsem recenzoval již před lety hned poté, co se objevily. Od té doby však uběhla spousta času a Marshall představil vlastní Bluetooth sluchátka. Konec však úvodům a pojďme se na sluchátka slibující až tři desítky hodin bezdrátového přehrávání hudby podívat podrobně.

Kromě samotných sluchátek najdete v balení také nabíjecí USB kabel a audio kabel s 3,5mm jack konektorem, který slouží k připojení sluchátek v momentě, kdy v nich dojde šťáva. Poslech tak není omezen pouze na délku výdrže baterie, která je excelentní, ale kdykoli máte možnost sluchátka připojit k telefonu pomocí dodávaného audiokabelu. Pokud máte iPhone 7, musíte samozřejmě použít redukci na Lightning konektor. Součástí balení je také nabíjecí micro-USB kabel a i když se to může zdát jako blbost, vypadá skutečně dobře. Jedná se o pogumovaný kabel s logem Marshall.

Marshall mid bluetooth

Konstrukce samotných sluchátek je kombinací tvrzeného plastu, koženky a kovu a i přesto, že zde nejsme v tom nejvyšším segmentu kde se řeší z jakého zvířete kůže pochází a kde žilo, je na první pohled zpracování skutečně velmi kvalitní a rozhodně si myslím, že při poměru ceny a kvality zpracování jste na vrcholu toho, kam se lze v segmentu sluchátek dostat. Sluchátka působí velmi odolně, kvalitně a kovové prvky, bílé nápisy Marshall na černých sluchátkách vypadají zkrátka skvěle. Mostík přes hlavu dostatečně vypolstrovaný a tlak jsem nezaznamenal ani po pár hodinách poslechu. To stejné platí o náušnících, které překvapivě dobře izolují okolní zvuk a to i přes to, že se jedná konstrukci kdy náušníky doléhají na ucho a neobklopují jej.

Konstrukce je pohodlná, kvalitní a design na první pohled zaujme a to jak v momentě, kdy máte sluchátka na uších nebo vám jen tak leží vedle iMacu na stole. Osobně mám pocit, že sluchátka svým designem primárně stále osloví skupinu lidí, kteří milují roztrhané jeansy, milují rock a v jedné ruce mají iPhone a v druhé skateboard. Ovšem díky drobným změnám, která se od první generace sluchátek Marshall objevily věřím, že je již níkdo nebude vnímat jako sluchátka pouze pro rockery, ale pro každého, kdo si chce užít kvalitní zvuk a pěkný design.

Nejzajímavějším prvkem v designu je však kovový joystick, který je umístěn na spodní části levého náušníku a umožňuje nejen zapnutí sluchátek, spárování přes Bluetooth, ale také funguje jako skutečný joystick. Můžete díky němu volit hlasitost, procházet skladby, pozastavit nebo pokračovat přehrávání hudby a také přijmout nebo položit hovor. Joystick je skutečně netradičním prvkem, který jsem osobně ještě u žádných sluchátek nezažil a musím říct, že funguje dobře, ale chce to si na něj zvyknout abyste vždy spolehlivě udělali přesně to, co chcete. Jako designový prvek je joystick skvělým řešením a k Marshallům se prostě hodí.

Marshall

Sluchátka mají integrovaný mikrofon a to jak přímo v pravém náušníku, tak i v dodávaném kabelu. Mikrofon je velmi kvalitní a volající si nebude na nic ztěžovat, ovšem volat z těchto sluchátek je skutečně jen pro případ nouze, protože tlumení okolních ruchů funguje skutečně dobře a tak se při volání slyšíte zhruba tak jak když si ucpete nos a zkoušíte mluvit. Co se týká výdrže baterie uváděných 30 hodin si dovolám přenést do něčeho, co věřím že čtenáře zajímá víc než jen číslo. Když jsem týden používal sluchátka každý den několik hodin, musel jsme je nakonec až po týdnu dát na nabíječku. Výdrž je tedy skutečně excelentní a to i přesto, že sluchátka jsou na svou velikost poměrně lehká. Pokud je tedy budete používat na cestu z práce a do práce každý den a cesta vám zabere nějakou tu hodinu tam a hodinu zpět, nemusíte se téměř čtrnáct dní o nic starat, což je skutečně skvělá zpráva pro všechny, kteří příliš nemusí nabíjení.

Když už víme jak dlouho vydrží baterie, jak vypadá design a jakým způsobem probíhá ovládání, pojďme se podívat na to nejdůležitější a to je zvuk. Hned na úvod musím říct, že pokud sluchátka potřebují vždy minimálně deset hodin na rozehrání, v případě Marshall Mid Bluetooth to platí dvojnásobně a doporučují nechat je rozehrát minimálně dvacet hodin, kdy se dostatečně prohýbají měniče a sluchátka začnou hrát tak jak mají. Sluchátka používají pro bezdrátový přenos zvuku vyšší kvalitu připojení přes Bluetooth aptX, která ve spojení se skutečně skvělou pasivní izolací hluku vytváří kvalitní poslech, který je však hodně podobný tomu, co jsem o sluchátkách Marshall řekl při recenzi jejich první generace.

IMG_0986

V žádném případě u nich nesmíte hledat plochý zvuk, u kterého audifilové budou poslouchat jednotlivé tóny a zjišťovat zda skutečně hrají tak jak mají. Marshall mají neskutečně zábavný a specifický zvuk. Říct o zvuku že je zábavný možná vypadá divně, ale v případě Marshallů to tak skutečně je. Když si na nich totiž pustíte svoji oblíbenou pecku, ocitnete se na koncerte v zahuleném klubu se skvělou akustikou, kde si s kamarády u piva vychutnáte vystoupení své oblíbené kapely. Zcela narovinu, zvuk není vždy tím nejpřesnějším který můžete slyšet ale je skutečně zábavný a když si pustíte Mötley Crüe a jeho pecku Girls, Girls, Girls, budete se neskutečně bavit hlavně u závěrečných kytarových riffů. To stejné platí v případě všech rockových ale i rapových skladeb, které budou znít skutečně velmi živě a zábavně.

Basy a skvělé míchání středů zní skutečně velmi dobře a to dokonce lépe než na jakýchkoli jiných sluchátkách která jsem používal. To samozřejmě platí za předpokladu, že si pustíte klasické rockové pecky od slashe, Led Zeppelin, Uriah Heep, Deep Purple a dalších legend. Vivaldiho čtvero ročních období pro tentokrát nechte doma a vyrazte do ulic na skateboardu s iPhonem plným rockových šlágrů, které si neskutečně užijete. Sluchátka vás prostě budou bavit a jejich teplý a na poslech příjemný zvuk si vás získá. Pokud milujete hudbu a nevychytáváte jednotlivé tóny a to jak znějí, budete je milovat. Pokud máte při poslechu zavřené oči a kontrolujete zda při opeře uslyšíte otáčení listů notových zápisů orchestru, raději na ně zapomeňte. Pokud se však poslechem chcete bavit, je to jedna z nejlepších možností, které jsou nyní k dispozici. Navíc pro čtenáře LsA jsou nyní za skutečně skvělou cenu. Když do objednávky do 9. 5. 2017 zadáte poznámku „LETEMSVĚTEMAPPLEM“ budou vás stát pouze 3099Kč a to včetně poštovného a DPH!

  • Sluchátka Marshall Mid Bluetooth si můžete objednat přímo zde.
  • Když do objednávky do 9. 5. 2017 zadáte poznámku „LETEMSVĚTEMAPPLEM“ budou vás stát pouze 3099Kč a to včetně poštovného a DPH!
Marshall bluetooth

Specifikace

  • Provedení: Na uši
  • Konstrukce: Uzavřená
  • Mikrofon: Zabudovaný + samostatně na přídavném kabelu
  • Typ připojení: Bezdrátová technologie Bluetooth® aptX + 3,5mm jack
  • Délka kabelu: 1,2 m
  • Velikost měniče: 40 mm
  • Frekvenční rozsah: 10 Hz – 20 kHz
  • Citlivost: 100 dB / mV
  • Impedance: 32 Ohm
Marshall-Mid-Bluetooth-FI
Marshall-mid-bluetooth FB

Dnes nejčtenější

.