Zavřít reklamu

Firma Bosch si může mnout ruce. Od Applu totiž získala velmi lukrativní zakázku na dodání pohybových senzorů pro chystaný iPhone. Informaci dnes přinesla agentura Bloomberg. Naznačila též, že tímto krokem Apple částečně oslabuje pozici jejich primárního dodavatele, společnosti Invensense.

Kalifornská Invensense doposud dodávala gyroskopy a akcelerometry do iPhonů SE, 6 a 7 jako výhradní dodavatel. To by ale nová smlouva měla změnit a dostat tak Apple do výhodnější pozice z pohledu vyjednávání přijatelnějších a nižších cen za potřebné komponenty. Plán jablečné společnosti, který zahrnuje získat více dodavatelů pro snížení nákladů, tak nabírá zase o poznání reálnější obraz.

Bosch zatím dodával Applu jen jejich snímače barometrického tlaku, které se též v telefonech osvědčily znamenitě. Získání této zakázky je tak pro ně zajisté velkým přínosem.

Společnost Invensense se už v minulosti pokusila o upevnění dodavatelských smluv s Applem. Hlavním krokem bylo zahájení velmi úzké spolupráce s japonskou firmou TDK Corp, která se specializuje na tytéž technologie. Jak se ale zdá, snaha se minula účinkem a dá se tedy předpokládat, že zisk z komponentů dodávaných Applu se výrazně sníží.

Dočkáme se senzace?

Co se týče hardwarového vybavení telefonu, budeme si muset počkat na jeho představení. Podle spekulací však přinese letošní rok iPhone, který bude mít opět skleněné tělo, jakož tomu bylo u iPhonu 4 a 4S. Dále bychom se měli těšit na OLED display, který by měl sahat přes celou přední stranu a měl by obsahovat integrovaný snímač otisků prstů Touch ID a přední fotoaparát. Je ale i možné, že tento telefon bude jen prémiová řada a bude se na podzim prodávat spolu s dalšími dvěma „eSkovými“ modely, které by měli iPhone 7 zas o něco vylepšit. Každopádně, pokud se prognozy naplní a Apple přinese opravdu telefon se zabudovaným Touch ID a ostatními vymoženostmi, bude se rozhodně jednat o mistrovský technologický kousek. Nechme se tedy překvapit.

iPhone Bosch

zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.