Zavřít reklamu

Jim Cramer v televizním pořadu Mad Money televize CNBC vyzpovídal hlavu cupertinské společnosti. Tim Cook komentoval nedávné hospodářské výsledky Applu, rozpovídal se o zřízení miliardového investičního fondu i o tom, jaký dopad má iPhone na spotřebitele a Apple na celý svět.

Během talk show Tim Cook uvedl, že Apple vytváří moderní fond s jednou miliardou dolarů. Peníze budou proinvestovány zejména za účelem vytvoření nových pracovních míst ve výrobní sféře v USA, přičemž jednat by se mělo o pokročilý zpracovatelský průmysl. O první investici by měl Apple informovat koncem tohoto měsíce.

Tim Cook pokračoval v tom, že Apple neustále hledá způsoby, jak vytvořit pracovní místa v USA. V souvislosti s tím podotkl, že počet jeho zaměstnanců neustále roste, protože najímá nové vývojáře i pracovníky do výroby. Dále zdůraznil, že Apple v USA za poslední rok utratil 50 miliard dolarů.

Pozitivní také je, že na otázku, zda by konkrétně on sám dal peníze na posílení nové generace vývojářů, řekl, že ano. O nových pracovních místech a investicích bude Tim Cook v následujících měsících mluvit podrobněji.

Tim Cook diskutoval o budoucnosti služeb App Store, Apple Music, Apple Pay, iTunes a iCloud. Cupertinská společnost plánuje zdvojnásobit počet svých služeb, a to do roku 2020. Objevit by se tak mohly nové služby týkající se televize či programování. Podle Tima Cooka lidé chtějí mnohem než lineární obsah, a proto se Apple o tuto oblast zajímá. „Pracujeme na nějakém originálním obsahu, učíme se a uvidíme, kam nás to zavede.“

CEO Applu souhlasil s tím, když Jim Cramer řekl, že modely iPhone 7 a 7 Plus jsou nejlepším technologickým výrobkem pro spotřebitele. „Myslím, že iPhone je nejlepším výrobkem pro spotřebitele vůbec. Je natolik integrovanou a nedílnou součástí našeho života, že bychom z domu neměli odcházet bez něj.“

V neposlední řadě se Jim Cramer zeptal, zda Apple chystá něco, co nás dostane na kolena. Samozřejmě Tim Cook nechtěl na tuto otázku odpovědět, ale narážel na to, že se Apple zajímá o různé oblasti, jako například o umělou inteligenci a rozšířenou realitu. „Vždy pracujeme na neuvěřitelném množství věcí,“ naznačil. Uvedl, že umělá inteligence se sice dnes už používá v mnoha věcech, ale že se v budoucnosti ještě bude využívat. „Nechci se dostat do detailů, ale je toho spoustu.“ A zopakoval také větu, kterou už kdysi řekl: „AR, jak jsem už v minulosti řekl, je něco, z čeho jsem opravdu nadšený.“

Závěrem prozradil, že hodinky Apple Watch jsou neuvěřitelně úspěšné ve fitness a wellness. Dokonce se Tim Cook pochlubil, že díky Apple Watch i on sám zhubl 15 kilogramů.

tim cook fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.