Zavřít reklamu

Apple zdokonaluje své mapy každým dnem, před nedávnem přidal například informace o veřejné dopravě pro Paříž. Dokonce i Českou republiku poctil přidáním funkce Doprava pro Prahu a blízké okolí. Podobná situace možná nastala i v těchto dnech. Na Apple Maps v Praze se objevily budovy ve 3D zobrazení. Někdo by mohl namítat, že tyto 3D modely budov k nám přišly již se zmíněnou funkcí Doprava, jelikož všechny budovy stanic jsou totiž také zpracovány v trojrozměrném obraze. Avšak v tomto případě se vůbec nejedná o stavení spojené s MHD.

Konkrétně tyto budovy stojí v ulici Thámova u Rohanského nábřeží poblíž stanice metra Křižíkova. V Apple Mapách se objevili již před nějakou dobou, ovšem poté náhle zcela zmizely a nyní se opět objevily. V Praze se též v posledních měsících objevuje velké množství nových podniků nebo se rozšiřuje mapování chodníků pro pěší. Na oficiálních stránkách Applu samozřejmě nic o příchodu funkce do Česka nenajdeme. Můžeme tak jedině doufat, že Apple se rozhodne tyto 3D modely budov rozšířit i u nás.

Podobné předtuchy jsme měli například s Apple Pay. Zakládaly se na informacích, že se štítky  Pay objevili jako možnost platby v některých českých obchodech. Bohužel nic nebylo Applem nijak komentováno a naše přání se zatím nenaplnily. Apple se zřejmě stále věnuje větším, zahraničním trhům.

apple maps 3D prague FB

Dnes nejčtenější

.