Zavřít reklamu

Objevují se zprávy týkající se nejen očekávaného jubilejního iPhonu 8. Do středu zájmu se dostává i aktualizace softwaru iOS, přičemž podrobnější informace o jedenácté verzi by měla prozradit konference WWDC v pondělí 5. června. Už v minulosti se spekulovalo o tom, co by mohl update systému pro iPhone, iPad a iPod Touch přinést. Nyní se o podrobnější informace podělil na Redditu uživatel cyanhat, který tak potvrdil spekulace a zároveň představil i něco nového. A my můžeme pouze doufat, že budou tyto funkce skutečně ve finálním vydání.

Koncept iOS 11:

Vylepšená služba FaceTime

V první řadě cyanhat potvrdil zvěst ze začátku tohoto roku. Informovali jsme vás o tom, že v systému iOS 11 bychom se měli konečně dočkat skupinového volání přes službu FaceTime, tedy funkce, kterou už konkurenční služby nabízí dlouho. Uživatelé by tak mohli provádět videohovory až s pěti dalšími osobami. Dále cyanhat naznačuje, že by se mohli uživatelé iPhonů spojit i přes FaceTime Audio, což rozhodně nepotěší mobilní operátory. Díky funkci FaceTime Audio mohou majitelé iPhonů mluvit se svými kolegy zdarma.

„FaceTime Audio se stane výchozí metodou pro volání mezi uživateli iPhonu,“ píše cyanhat na Redditu. „Jestliže uživatel zavolá jinému uživateli iPhonu, automaticky budou mezi sebou používat FaceTime Audio, a tak si užijí ostrý a kvalitní hovor. Pokud ale zavoláte na telefon bez systému iOS, potom se použije starší celulární audio technologie s hroznou kvalitou zvuku.“

Inteligentní režim Low Power

Dále se cyanhat rozpovídal o inteligentním režimu Low Power založeném na bázi umělé inteligence. Zařízení se systémem iOS 11 přizpůsobí nastavení tak, aby byl maximalizován výkon baterie po celý den. Aktuálně nejsou známé žádné podrobnosti o této technologii, a tak si budeme muset ještě chvíli počkat. Ale zní to docela slibně.

„Inteligentní automatický režim s nízkou spotřebou energie bude studovat vaše návyky, a podle toho nastaví potom Low Power mód (jak často a kdy se zapíná),“ píše cyanhat. Dodal, že vše bude záviset také na umístění a kontextové bázi. Například pokud necháte zařízení připojené k domovské síti Wi-Fi a máte 20 % baterie, potom se automaticky zapne režim Low Power.

Další funkce v iOS 11

V systému iOS 11 by se měly objevit ještě další funkce, například person-to-person platby v Apple Pay, přepracovanou aplikaci Apple Music se zaměřením na video, Dark Mode a spoustu dalších. O Dark Modu se hovořilo už před vydáním verze iOS 10, ale nakonec tato fáma nebyla potvrzena, a tak by funkce mohla dospět finální verze v letošním roce.

V neposlední řadě by se mohla objevit i nová tlačítka v Control Center anebo by se mohl zlepšit widget panel.

iOS 11 FB

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.