Zavřít reklamu

Podle nejnovějšího průzkumu, který provedly společnosti Experian a Creative Strategies, jsou uživatelé s bezdrátovými sluchátka AirPods spokojení. Celkem bylo dotázáno 942 majitelů AirPods, přičemž 82 procent z nich uvedlo, že jsou velice spokojení, a dalších 16 procent uvedlo, že jsou spokojení. Sluchátka si tak zasloužila ze strany uživatelů 98% spokojenost, což je skutečně slušné.

Doposud nejlépe hodnocenými produkty cupertinské společnosti byly iPhone s 92 procenty (2007), iPad s 92 procenty (2010) a Apple Watch s 97 procenty (2015). Dále byli respondenti dotázáni, zda by AirPods doporučili svým známým, přičemž většina odpověděla, že ano.

customersatisfaction1-800x433

„Použili jsme standardní referenční otázku zvanou Net Promoter Score (NPS), což znamená, zda je spotřebitel ochoten doporučit produkt ostatním. Hodnotí se opět na stupnici od 0 do 10, přičemž 10 znamená, že by spotřebitel produkt určitě doporučil, a 0 znamená, že by ho nedoporučil vůbec. Toto číslo nás velice překvapilo. AirPods získaly NPS 75. Pro srovnání iPhone má NPS 72. Produkty s NPS vyšším než 50 jsou označovány za vynikající a s NPS vyšším než 70 jsou prohlašovány za světovou špičkou.“

Zákazníci opěvovali především kvalitu zvuku, komfortní použití, výdrž baterie a podobně. Dokonce někteří si pochvalovali jednoduchý proces párování. Ale objevily se i nějaké výtky na adresu AirPods, jako například problémy s konektivitou.

customersatisfaction2-800x482

V sérii obecných otázek 82 procent respondentů rozhodně nebo spíše souhlasilo, že AirPods jsou jejich oblíbeným Apple produktem, zatímco 62 procent uvedlo, že s AirPods poslouchají více hudby než kdy dřív. Dále z průzkumu vyplývá, že 82,5 procent uživatelů by chtělo větší kontrolu nad obsahem, například přímo přes sluchátka přepínat skladby.

I my jsme měli tu čest vyzkoušet AirPods. Podívejte se na unboxing a naše první dojmy. O víkendu očekávejte recenzi.

Apple AirPods FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.