Zavřít reklamu

Apple už třetím rokem umožňuje běžným uživatelům zapojit se do testování nových verzí systému macOS (dříve OS X). Zapojení do veřejného testování je zcela bezplatné a jedinou nevýhodou je, že veřejné betaverze vycházejí o něco později než verze pro vývojáře, za které je potřeba platit 2 700 Kč ročně (poplatkem ale samozřejmě vývojáři získávají i jiné výhody).

Zkoušet si novinky v macOS je samozřejmě lákavé, ovšem jakmile Apple začne vydávat jen aktualizace, které opravují mnohdy neviditelné chyby na pozadí, začíná už být neustále stahování betaverzí každý týden pomalu otravné. Naštěstí existuje jednoduchý způsob, jak se během minuty z testování veřejných i vývojářských betaverzí odhlásit a my si nyní ukážeme, jak na to.

Jak se odhlásit z testování betaverzí macOS:

  1. Na svém Macu otevřete Předvolby systému (například přes symbol jablíčka v levém horním rohu)
  2. Z nabídky sekcí zvolte App Store
  3. Pokud jste do testování skutečně zařazení, měla by se vám přibližně uprostřed okna vypsat informace, že je Počítač nastaven na příjem betaverzí aktualizací softwaru. Pokud ano, tak u této hlášky klikněte na Změnit…
  4. A nyní v okně potvrďte Skrýt betaverze aktualizací softwaru

A je hotovo. Nyní už byste neměli obdržet žádnou betaverzi macOS. Pokud se chcete z testování odhlásit úplně, přihlaste se ke svému účtu na stránkách beta.apple.com a zde ve svém účtu kliknout na odkaz pro opuštění Apple Beta Software Programu.

Unenroll Apple Beta Software Program

Dnes nejčtenější

.