Zavřít reklamu

Určitě se nebudete divit tomu, že jsou kamenné prodejny Apple častým terčem zlodějů. Objevil se další případ, tentokrát v San Diegu. Podle místního deníku 10 News zloději vykradli dvě prodejny cupertinské společnosti, přičemž k tomu potřebovali necelou hodinu.

Podle policie vykradla obě prodejny stejná trojice mužů. Zůstává sice nejasné, co se podařilo zlodějům ukrást, ale policie tvrdí, že se jednalo o zboží v hodnotě až 10 tisíc dolarů (cca čtvrt milionu korun). Částka se může vyšplhat až k 20 tisícům dolarů (cca půl milionu korun). Policie také uvádí, že pachatelé ukradli především počítače a mobilní telefony. I když muži byli ozbrojení, nikoho neohrožovali, a proto se případ vyšetřuje jako loupež. Tři muži vstoupili do obchodu, ukradli neznámé množství zboží a utekli do auta čekajícího u prodejny. Jednalo se o stříbrný čtyřdveřový sedan značky Chevrolet.

Rozhodně to není poprvé, co zloději cílili konkrétně na Apple. V minulém týdnu došlo i ke krádeži v Apple Storu v Corte Madera v Kalifornii, kde zloději ukradli zboží v hodnotě 24 tisíc dolarů (cca 600 tisíc korun).

Apple má přísná bezpečnostní opatření, co se týká ukázkových produktů. I když je produkt na prodejně funkční, po odpojení z Wi-Fi obchodu se stává nefunkčním. Ale zařízení může být rozebráno na náhradní díly.

apple-store-1-infinite-loop-fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.