Zavřít reklamu

Apple spolupracuje se společností Tynker, která sídlí v San Franciscu. Vyvíjí vlastní STEM vzdělávací platformu, která zábavnou formou učí děti programovat a porozumět kódu. Nyní vydává dva kurzy zcela zdarma, a to Space Cadet a Dragon Spells. Cupertinská společnost díky partnerství poskytuje bezplatné průvodce pro učitele prostřednictvím iBooks.

„Tyto bezplatné kurzy, jež jsou dostupné prostřednictvím aplikace Tynker pro iPad, umožňují žákům řešit programovací hádanky a vytvořit jejich vlastní projekty s využitím vizuálních bloků Tynkeru a programovacího jazyku Swift. Tynker má dva kurzy Space Cadet a Dragon Spells, které jsou začleněné do průvodců pro učitele Get Started witch Code 1 a Get Started with Code 2. Průvodce stáhnete zdarma na iBooks.“

Nové kurzy jsou navrženy tak, aby pomohly dětem od mateřské školy do páté třídy základní školy seznámit se se syntaxí Swiftu, než začnou v šesté třídě pracovat s aplikací Swift Playgrouds.

Space Cadet a Dragon Spells jsou úvodní kurzy, které učí základy programování zábavným a intuitivním způsobem. Obsahují přes 115 úrovní programovacích hádanek a do-it-yourself projektů. Ve Space Cadet děti od školky do druhé třídy řeší hádanky a kompletní programovací problémy, přičemž veškeré činnosti jsou zasazené do vesmírného prostředí. V Dragon Spells žáci od třetího do pátého ročníku se učí programovací základy, například jak vycvičit svého draka či sesbírat poklady. V obou kurzech se studenti učí tvořivými hrami řešit hádanky, vytvářet projekty a animovat postavy.

Tynker pro iPad je k dispozici zdarma na App Store.

tynker fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.