Zavřít reklamu

S Apple produkty se v dnešní době můžeme setkat téměř na každém rohu. Miliony spokojených zákazníků, vysoce ceněné akcie a věhlasné produkty jsou jen špičkou ledovce, který stojí za úspěchem tohoto amerického giganta. Tím hlavním, co dělá tuto značku celosvětovým fenoménem, jsou její zaměstnanci. Říkáte si, zda je ale vůbec možné setrvat ve společnosti, která se neustále snaží udávat trendy na trhu inovací? Stojí ten stres a tvrdá práce vůbec za to? Podle pracovníků Apple rozhodně ano. Jablečný koncern jim za tvrdou práci vyplácí v průměru o čtvrtinu peněz více, než na které by dosáhly v konkurenčních firmách na stejných postech.

Apple si své zaměstnance hýčká a svou štědrostí se jim snaží dokázat, že si jich opravdu váží. Jedním z nejpříjemnějších zaměstnaneckých benefitů je rozhodně sleva na iProdukty o čtvrtinu až polovinu ceny. Dále si mohou zaměstnanci už po třech měsících ve firmě vybrat buď slevu 500$ z ceny Macu nebo 250$ z ceny iPadu, což rozhodně zanedbatelné částky také nejsou. Že se Apple snaží svým zaměstnancům zpříjemnit pracovní prostředí jak jen můžou, jsme vás informovali už dříve. Třešničky typu kyvadlová doprava zdarma v okolí hlavního kampusu nebo zaměstnanecké festivaly, na které se sjíždí věhlasné hudební skupiny a pivo teče proudem, jsou už jen pomyslným vrcholem kalifornského iDortu.

Našli jste si v předešlých řádcích přesně to, co byste chtěli v budoucnu dělat? Navnadíme vás ještě více. Podívejte se na nejpopulárnější pracovní místa ve společnosti:

5. místo – Obchodní analytik

Ptáte se, jak může Apple každým rokem představit svůj výrobek zase vyladěnější a sofistikovanější? Odpověděli by vám právě pracovníci na těchto pozicích. Jejich hlavním úkolem je analyzovat poptávku trhu, rozvíjet silná partnerství na globálním trhu a předat dále první podněty od zákazníků, kteří by své Apple miláčky dalších generací viděli rádi s nějakou speciální vychytávkou. Průměrný plat na těchto místech se pohybuje okolo $92 000.

4. místo – Projektový manažer

Lidé stojící u zahájení vývoje nových produktů. Na starosti mají v praxi uskutečnit výstupy, které jim poskytli obchodní analytici jakožto hlas lidu. Na jejich bedrech též leží sestavování pracovních týmů pro vývoj či zajištění kvalitní komunikace mezi nimi. Na starosti též mají plánování rozpočtu na jednotlivé produkty. Pokud přemýšlíte právě o této pozici, můžete se těšit průměrně na $107 000.

3. místo – Softwarový inženýr

Odborníci pracující na efektivním vývoji softwarové stránky produktu. Jejich úkolem je inovativně, levně a spolehlivě vyřešit všechny potřeby a požadavky, které by měl nový výrobek svým uživatelům nabídnout. Softwaroví inženýři jsou vysoce cenění právě kvůli jejich odborné zdatnosti, všestrannosti, schopnosti řešit zapeklité problémy a schopnosti pracovat rychle a pod tlakem. Za svou tvrdou práci si odnáší zhruba $122 000.

2. místo – Správce databází

Administrátoři databází Applu jsou další nedílnou součástí společnosti. Úzce spolupracují se softwarovými inženýry a poskytují jim informace zlepšující efektivitu vývoje produktů. Ve zkratce se snaží o co nejplynulejší a nejefektivnější podporu dalších pracovních skupin z hlediska výkonné výpočetní techniky, množství získaných dat, správy různých komerčních licencí či správy souborů a webových nástrojů společnosti Apple. S platem $125 000 se tak právoplatně řadí na druhé místo platové tabulky nejžádanějších zaměstnání.

1. místo – Průmyslový návrhář

Předchozí čtyři profese možná vidět na první pohled na Apple produktech nejsou. Co ale vidět bezesporu je, je práce těchto lidí. Veškerý vizuální vzhled, ať už softwarový, tak hardwarový, mají na starosti právě oni. Zájemci musí zkombinovat dobré technické dovednosti spolu s dovednostmi týkajícími se oblasti budování týmu, komunikace a spolupráce. Kdyby se vám poštěstilo dostat se až sem, přijdete si na krásných $179 000.

Pokud jsme vás navnadili natolik, že jste zatoužili stát se jablečným zaměstnancem, můžete zkusit štěstí na této adrese. Třeba se právě na vás usměje štěstí a prožijete svůj americký sen.

apple-employee-fb

Dnes nejčtenější

.