Zavřít reklamu

Dnes se podíváme na software od společnosti iSkysoft, který by měl být ideálním společníkem při správě multimédií. iMedia Converter Deluxe nabízí hned několik zajímavých funkcí – zejména se jedná o převod audio/video souborů, stahování online videí (například z YouTube) a jejich následný přesun do vašich oblíbených zařízení. V neposlední řadě je zde přítomný také editor, díky kterému můžete vaše audio a video soubory upravovat dle svých potřeb. Pojďme se tedy podívat, jak se s programem pracuje.

iSkysoft iConverter

iMedia Converter Deluxe je k dispozici ke stažení ze stránek výrobce. Je dostupný jak pro macOS, tak pro Windows. Program je možné si vyzkoušet v rámci omezeného trialu, který vám umožní se s ním dostatečně seznámit (funkce jsou logicky omezené). Plná licence je pak možná k zakoupení hned v několika verzích. Buď roční předplatné, které stojí 40 dolarů, nebo celoživotní licence pro jeden počítač za 50 dolarů. Poslední možností je licence za 125 dolarů, která je jak celoživotní, tak pro 2-5 počítačů. Samozřejmostí je plná podpora vývojářů a 30 denní garance vrácení peněz. Finanční model stranou, nyní se pojďme podívat na to, jak se s programem vlastně pracuje.

Po stažení a nainstalování vás uvítá domovská obrazovka aplikace, skrze kterou veškeré manipulace probíhá. Interface je rozdělen do čtyř částí podle toho, který nástroj budete využívat. Vpravo nahoře pak máte možnosti nastavení, zakoupení licence apod.

První položkou v seznamu je „Convert“, která, jak už název napovídá, slouží k převodu audio a video souborů. Zdrojem mohou být jak lokálně uložené soubory, tak například CD/DVD. Pokud zvolíte více souborů najednou, program je může spojit do jednoho. iMedia Converter Deluxe nabízí nepřeberné množství výstupních souborů. Vše je navíc seřazeno jak podle kvality jednotlivých formátů, tak také podle zařízení, pro které budou soubory určené. Není tedy problém vybrat přesně to, co potřebujete. Je zde podpora opravdu velkého množství zařízení. Od Applu, přes Samsung, herní konzole, virtuální realitu apod. (viz galerie)

Druhou položkou je klasická vypalovačka, kterou zná každý. Vložíte disk do PC, zadáte vstupní a výstupní cestu a necháte soubory vypálit. Samozřejmostí je funkce popisu média, zvolení úrovně kvality, poměru stran videí apod. Aplikace podporuje kódování NTSC a PAL. Součástí vypalovačky je také videoeditor, který vám pomůže se základními úpravami videí. Ať už se jedná o funkce jako oříznutí, změnu velikosti či další úpravy, editor vše zvládne tak, jak by měl. Nabízí také úpravu barevného podání obrazu, možnosti vkládání textu, titulků apod.

Třetí možností, a pravděpodobně tou nejzajímavější, je možnost stahování online videí. V tomto případě máte dvě možnosti. Buď přes zadání url, kdy se stáhne cílené video například z YouTube. Nebo za pomoci nahrávání aktuální obrazovky, kdy vyberete výřez, který se následně nahrává. První metoda funguje spolehlivě. Zadáte odkaz na video a aplikace zahájí stahování (nejdříve vás ale upozorní na omezený počet těchto úkonů, v rámci trial verze). Za pár sekund (nebo pár minut, pokud stahujete něco většího) je hotovo a video je umístěné do příslušné složky. Před stahováním je možné vybrat kvalitu videa. Při volbě nahrávání obrazovky je to velmi podobné. Aktivujete tento režim a po krátké instalaci dalších doplňků se vám zobrazí průhledové okno, které ukazuje výstřih obrazovky, který se bude nahrávat. Velikost můžete libovolně měnit, od malého výřezu až po full screen. Následně stačí kliknout na zahájení nahrávání a po třísekundovém odpočtu nahrávání jede. Po skončení se zaznamenaný obraz uloží.

iSkysoft iMedia Deluxe (3)

Stažená/vypálená/nahraná videa si můžete následně přehrávat v poslední funkci, kterou iMedia Converter Deluxe nabízí. Tou je klasický přehrávač multimédií, který funguje tak, jak by každý očekával. Přehrává podporované soubory, umožňuje výrobu playlistů apod. Program podporuje obrovskou plejádu všech moderních formátů, takže problémy s kompatibilitou řešit nebudete. Nové formáty jsou navíc údajně přidávány s novými updaty, tudíž by v tomto ohledu opravdu neměl být žádný problém. Stejně tak je široká také podpora internetových platforem, ze kterých lze videa a hudbu stahovat (viz obrázky v galerii).

iSkysoft iMedia Converter Deluxe si můžete stáhnout zde Windows/Mac

iSkysoft iMedia Deluxe (11)

Dnes nejčtenější

.