Zavřít reklamu

Pokaždé když připojíte iPhone nebo iPad k nabíječce, uslyšíte poměrně silný zvukový efekt potvrzující správné nabíjení. Jedna z možných strategií, jak iPhone utišit je přepojení do tichého režimu pomocí přepínače na boku zařízení, ale stále to způsobí, že iPhone bude vibrovat. Vibrace jsou mnohdy ještě hlasitější, zvlášť u zařízení bez haptického motorku.

Co když si ale přejete úplné ticho? Co když nechcete žádné zvukové efekty ani žádné vibrace vašich zařízení po připojení k nabíječce? Pokud se zrovna chystáte jít spát, chcete připojit telefon k nabíječce ale zase nechcete vzbudit všechny okolo jsou následují řádky přímo pro vás. Ukážeme si, jak překvapivě jednoduché je předejít všem nabíjecím zvukům pomocí malého triku.

Jak tiše nabíjet iPhone

  1. Před připojením iPhonu k nabíječce je nejprve nutné otevřít aplikaci fotoaparát. Je jedno jestli tak uděláte se zamknutým nebo odemčeným zařízením.
  2. Nyní připojte telefon k nabíjecímu kabelu. iPhone se začne nabíjet klasickým způsobem a přitom neuslyšíte žádný otravný zvuk ani neucítíte vibrace.
  3. Už stačí jen zavřít fotoaparát a používat vaše zařízení jako obvykle.

Nyní budou všechny zvuky nekompromisně potlačeny. V pravém horním rohu obrazovky telefonu uvidíte ikonu blesku signalizující nabíjení přesně tak jak by jste čekali. Samozřejmě toto je záměrné tlumení zvuku doprovázející nabíjení. Jinak jsou ale tyto signály užitečnou funkcí, jelikož indikuje správné nabíjení zařízení. Pokud máte s nabíjením problém, můžete vyzkoušet tento návod jak problém vyřešit.

chrarging iphone no sound FB

Zdroj: OS X Daily

Dnes nejčtenější

.