Zavřít reklamu

Francouzský startup iSKN (známý také jako iSketchnote) představuje revoluci digitálního umění. Už v roce 2014 spustil předobjednávky svého úplně prvního zařízení, které dokáže zdigitalizovat papírové čmáranice. Inteligentní pomůcka pro umělce se od konkurenčních technologiích v mnohém liší, například uživatel může používat své oblíbené pero, nikoliv přímo pero výrobce, jako je tomu u Livescribe.

Před třemi lety hledal startup i podporu na crowdfundingovém portálu Kickstarter. Jeho tehdejším cílem bylo vybrat 35 tisíc dolarů, přičemž tuto hranici se mu podařilo velice rychle překročit a na konci kampaně měl projekt na účtu téměř 350 tisíc dolarů. Už tento úspěch svědčil o tom, že to speciální přístroj iSKN Slate dotáhne daleko.

iSKN Slate má pogumovaný povrch a co se velikosti týče, je dostatečně velký na to, aby se na něj vešel list papíru, a dostatečně malý na to, abyste ho mohli nosit všude s sebou. Slate s formátem A5 vydrží až 8 hodin a má vnitřní paměť o velikosti 8 GB, tudíž pojme více než 800 tisíc listů. Po zapnutí se zařízení připojí přes Bluetooth k iPadu či iPhonu anebo přes USB k Macu či k počítači. Nicméně pro uživatele Androidu ještě není aplikace připravena. Dokonce nemusíte přístroj ihned připojovat k jinému zařízení, protože data se dají synchronizovat i později.

Poté vložíte na slate papír a začnete kreslit. Všechno, co nakreslíte na papíře, se převede v reálném čase na obrazovku do digitální podoby. Asi největší výhodou je, že můžete použít jakékoliv pero, na které pouze navlečete speciální magnetický prstenec. Ten disponuje 32 senzory sledující přesnou polohu pera, respektive tužky. Uchopíte tužku přímo v oblasti tohoto prstence a začnete kreslit na papír. Senzory detekují pozici pera, slate vygeneruje grafický render a v reálném čase převádí kresby na obrazovku iPadu.

iskn fb

Zdroj: iSKN

Dnes nejčtenější

.