Zavřít reklamu

Analytici očekávají, že v příštím roce poroste průměrná prodejní cena iPhonu. Analytička Katy Huberty z Morgan Stanley vydala zprávu, ve které předpovídá, že průměrná prodejní cena vzroste v příštím roce na 753 dolarů. Hlavním důvodem je skutečnost, že jubilejní model se zcela novým designem a OLED displejem od okraje k okraji bude mít dražší cenovku. Prémiová vlajková loď by měla stát o mnoho více než aktuální řada iPhonů.

Katy Huberty dále podotkla, že lidé kupují iPhone 7 Plus více než kdykoliv předtím, přičemž cena „pluskové“ varianty začíná na 769 dolarech, což je o 120 dolarů více než stojí jeho menší 4,7palcový bratr.

Wall Street očekává, že příští rok bude průměrná prodejní cena iPhonu 675 dolarů, nicméně se jedná o poměrně pesimistický cíl. Apple totiž už v letošním roce vykázal průměrnou prodejní cenu iPhonu 695 dolarů, neboť lidé se přiklonili spíše k nákupu dražšího iPhonu 7 Plus. Zdá se, že zákazníci jsou ochotni zaplatit za exkluzivní funkce, jako je duální kamera s optickým zoomem.

Díky zvýšené poptávce po dražším modelu a očekávanému iPhonu 8 by mohla průměrná prodejní cena iPhonu růst ještě výše. Objevily se informace o tom, že iPhone s OLED displejem by mohl stát minimálně 1 000 dolarů. A pokud nedosáhne pořizovací cena prémiového iPhonu této hranice, je velice pravděpodobné, že bude minimálně o 100 dolarů dražší než iPhone 7 Plus.

Samozřejmě, ne všichni zákazníci sáhnou po nejdražším iPhonu, ale Katy Huberty si myslí, že bude silná poptávka po iPhonu 7 Plus i po jeho nástupci, a tak by se průměrná prodejní cena mohla ustálit někde kolem 750 dolarů. Zároveň po představení výročního iPhonu vzroste cena akcií, přičemž Morgan Stanley se domnívá, že to bude na 161 dolarů za akcii. Cena jedné akcie Applu byla včera 142,44 dolarů.

Apple by měl vedle ikonického iPhonu 8 představit i aktualizované verze iPhonu 7 a iPhonu 7 Plus, které by mohly nabídnout například bezdrátové nabíjení.

iDrop-News-Exclusive-iPhone-8-FB

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.