Zavřít reklamu

Apple se už dva roky zabývá výzkumem a vývojem zobrazovací technologie micro-LED, přičemž laboratoř pro tyto účely má na Tchaj-wanu. Podle nejnovějších zpráv moderní micro-LED displej by se mohl objevit už u budoucí série Apple Watch, a tak by cupertinská společnost upustila od dosavadních OLED panelů. Displeje micro-LED jsou tenčí, lehčí a energeticky účinnější než OLED či LCD obrazovky.

Apple ve zprávě uvádí, že její dodavatelé na Tchaj-wanu odstartují výrobu micro-LED panelů pro budoucí Apple Watch v druhé polovině tohoto roku. Apple v roce 2014 získal společnost LuxVue, která se specializovala na micro-LED technologii.

Společnost LuxVue pracovala na micro-LED a dalších zobrazovacích technologiích. Jejím cílem bylo vytvořit displeje s nízkou spotřebou. Doposud všechny série Apple Watch používaly flexibilní OLED panely od společnosti LG Display. Ale v případě, že Apple přejde z OLED na micro-LED, dodavatel LG Display by tak přišel o stovky milionů dolarů. Brzy by se tak mohly displeje micro-LED používat i u iPhonů. Jubilejní model bude mít OLED panel od Samsungu a od příštího roku by se k Samsungu přidali i další dodavatelé, a to Sharp, Japan Display a LG Display.

Apple se sice rozhodl pro OLED displeje u iPhonů, ale pravděpodobně se jedná pouze o krátkodobou záležitost. Od roku 2019 či 2020 by mohly mít iPhony už micro-LED obrazovky. Pokud tedy gigant z Cupertina ztratí zájem o OLED displeje, potom by dodavatelé Samsung a LG ztratili okolo 1 miliard dolarů ročně.

Apple-Watch-3 concept FB

Zdroj: iDownloadBlog

Dnes nejčtenější

.