Zavřít reklamu

Už několik měsíců jsme neslyšeli o projektu týkajícím se Apple Car. Je velmi pravděpodobné, že jej Apple zrušil, nebo minimálně přerušil. V loňském roce se objevovalo mnoho zajímavých informací, již dlouho je však ticho po pěšině. Poslední zprávy se týkaly toho, že Apple vývoj samostatného vozu přerušil. Místo toho se zaměřují na vlastní softwarové řešení, které bude schopné fungovat jak samo o sobě, tak v rámci implementace do vozů jiných značek. Existence tohoto programu byla nyní potvrzena tréninkovým programem pro své zaměstnance.

S informacemi přišel Business Insider, který se dostal k interním dokumentům, ve kterých jsou zpracovány pokyny pro zaměstnance. Přesněji je zde uvedeno, co mají dělat v průběhu testování jednotlivých autonomních vozidel. Jak se mají k vozům chovat, jak reagovat na určité situace apod.

Dokumenty se nazývají „Development Platform Specific Training“ a velmi často je v nich zmiňován termín „Apple Automated System“ stejně jako „Development Platform“. Tyto dokumenty tak nepřímo potvrzují, že se Apple zaměřil jen na vývoj vlastního autonomního systému pro řízení automobilů.

Podle posledních informací získal Apple povolení od kalifornských úřadů k tomu, aby mohl používat pro své testování tři vozy Lexus RX450h. S těmito třemi vozy bude moci operovat šestice vysoce specializovaných řidičů. Aby mohli řidiči pro Apple pracovat, musí projít řadou speciálních testů, které prověří jejich znalosti a předpoklady. Bude velmi zajímavé sledovat, kam to Apple s tímto projektem dotáhne.

appleautomatedsystem1
appleautomatedsystem2
Apple Car koncept

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.