Zavřít reklamu

Server Macrumors přinesl zajímavé informace týkající se služby Apple CarPlay a spokojenosti uživatelů, kteří tuto službu ve svých vozech aktivně využívají. Společnost Strategy Analytics provedla v posledních týdnech menší průzkum spokojenosti mezi uživateli této služby. Výstupy tohoto průzkumu mohou udělat v Cupertinu radost jelikož se zdá, že jsou lidé s Apple CarPlay opravdu spokojeni. Naprostá většina dotázaných je s CarPlay spokojena a doporučila by jej svým známým a kamarádům.

Podle průzkumu bylo s CarPlay „velmi spokojeno“ 31% dotázaných. „Spokojeno“ bylo 54%. Zbylí dotázaní se vyjádřili buď neutrálně či negativně. Na první pohled se zdá, že by mělo jít o obrovský úspěch. Malý vzorek ovšem celý průzkum poněkud shazuje. Do průzkumu se totiž zapojilo pouze 70 osob, kteří vlastní loni vyrobený vůz s podporou tohoto systému. Naprostá většina z respondentů prý CarPlay používá jako hlavní zdroj zábavy ve svém voze – na úkor originálního vestavěného infotainment systému. 70% dotázaných využívá mapy od Applu, namísto vestavěného řešení od výrobce.

Z tohoto průzkumu se může zdát, že Apple vyladil tuto službu k dokonalosti. Opak je ovšem pravdou a inženýři z Applu před sebou mají ještě ohromný kopec práce. Jak můžete vidět na videu níže, práce s CarPlay není vůbec jednoduchá, jelikož existují závažné nedostatky v ovládání a v mnohých funkcích. Například konkurenční Androidauto je na tom podstatně lépe.

carplay-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.