Zavřít reklamu

Intel chce přesunout představení svých mainstreamových procesorů Coffe Lake. Původně plánoval, že své 14nanometrové procesory uvede na trh v lednu příštího roku, ale nakonec se kvůli konkurenčním procesorům AMD Ryzen 7 a Ryzen 5 rozhodl přesunout představení části modelů už na letošní srpen.

Patrně by se mělo jednat o procesory K-series Core i3, i5 a i7, s nimiž zároveň vyjde na trh i čipová sada Z370 s integrovanou Wi-Fi, Bluetooth a USB 3.1. Další procesory by potom šly na trh buď koncem roku 2017, nebo začátkem roku 2018.

Intel rovněž plánuje na veletrhu Computex 2017, který se koná od 30. května do 3. června, představit svou platformu Basin Falls se Skylake-X a procesory Kaby Lake-X. I v tomto ohledu si společnost pospíšila, protože původně plánovala představení těchto produktů až o dva měsíce později.

Skylake-X by měly zahrnovat 6, 8 a 10jádrový model a Kaby Lake-x bude pouze čtyřjádrový. Všechny modely Skylake-X budou mít TDP 140 W, zatímco Kaby Lake-X bude mít TDP 112 W. V srpnu by měl světlo světa spatřit i 12jádrový procesor Skylake-X. Platforma Intel Basin Falls by mohla být použita u budoucích Maců Pro a high-endových iMaců.

Pokud se urychlí výroba čipů Coffe Lake, které se budou používat i v produktech Applu, potom by se mohlo urychlit i představení nových modelů cupertinské společnosti. Původně se očekávalo, že stroje vyjdou v druhém čtvrtletí roku 2018, ale pokud Intel dodrží uvedení čipů na trh už v srpnu, potom by se našlapané přístroje Applu mohly objevit už koncem roku 2017 či začátkem roku 2018.

Apple podotkl, že nyní pracuje na nových počítačích, včetně iMaců, které by mohly používat čipy Kaby Lake-X.

Intel-Processor FB

Zdroj: MacRumors 

Dnes nejčtenější

.