Zavřít reklamu

Čínský výrobce mobilních telefonů Xiaomi představil svou nejnovější vlajkovou loď Mi 6. Současným trendem je zmenšovat rámečky okolo displeje, čehož se čínská společnost příliš nedržela. Ale zato vsadila na 3D displej. Cena začíná na 360 dolarech (cca 9 100 korun), což je zhruba polovina toho, co stojí v Číně základní iPhone 7.

Stejně jako iPhone 7 Plus, tak i 5,15palcový Mi 6 se chlubí 12megapixelovým duálním fotoaparátem, který disponuje dvěma optikami s různou ohniskovou vzdáleností. Jeden objektiv pořizuje širokoúhlé snímky a druhý objektiv umožňuje dvojnásobné přiblížení, tedy s digitálním zoomem až desetinásobné přiblížení. Samozřejmostí je stabilizace obrazu.

Dále vlajková loď disponuje domovským tlačítkem pod displejem, které má zároveň integrovaný ultrazvukový snímač otisků prstů. Technologie je schopna pomocí ultrazvukových vln rozpoznat 3D mapu otisků prstů každého uživatele.

Mi 6 má duální Wi-Fi, která je určena ke zvýšení rychlosti připojení. Stejně jako Apple, tak i Xiaomi se rozhodlo odstranit klasický jack a namísto něj dal pouze jeden USB-C konektor pro sluchátka i nabíječku. Mi 6 má procesor Snapdragon 835, 6GB RAM, 64GB vestavěnou paměť, baterii s kapacitou 3 350 mAh a duální stereo reproduktory. Ačkoliv se očekávalo, že vlajková loď Xiaomi bude voděodolná, nestalo se tak, ale postříkání vodou jí rozhodně neublíží.

Co se týká cen, potom model s 128GB pamětí vyjde na 420 dolarů (cca 10 600 korun) a speciální keramická edice vyjde na 435 dolarů (cca 10 900 korun). Ale není jasné, zda se bude telefon prodávat v Evropě či ve Spojených státech.

mi 6 fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.