Zavřít reklamu

Google plánuje do budoucích verzí svého internetového prohlížeče Chrome pro mobilní zařízení a desktop integrovat AdBlock. Tato funkce by měla být ve výchozím nastavení zapnuta, ovšem je celkem logické, že společnost Google, která v roce 2016 vydělala 60 miliard amerických dolarů právě z internetové reklamy, funkci AdBlock značně upraví. Integrovaný AdBlock by měl totiž uživatele chránit proti vyskakující reklamě, reklamě s automatickým přehráváním zvuku nebo s odpočítáváním, kdy ji můžete vypnout. Právě tyto reklamy jsou pak pro drtivou většinu lidí důvodem, proč v roce 2017 stále ještě používají AdBlock.

Na klasických stránkách jako je Letem světem Applem je sice množství reklamy, aby měl web z čeho žít, ovšem díky asynchronním kódům reklama načítání webu nijak nezpomaluje a taktéž ničím neomezuje uživatele. Nehledě na to, že na klasických webových stránkách je reklama značnou, ne-li nedílnou součástí designu celého webu. Uživatelé, kteří používají na klasických strnákách AdBlock pak nejen, že si ničím nepomohou, ale ještě omezují přijem vydavatelství.

Google samozřejmě sám nechce aby jeho inzerenti vyhazovali své peníze tím, že jsou různými podvodnými stránkami často nuceni kliknout přímo na reklamu, aby se dostali na další obsah stránek. Právě kvůli podobným praktikám nechtějí někteří inzerenti na Adsense inzerovat a lidé díky nim používají AdBlock.

Google se tak chce v budoucích verzích Chrome, který je v USA na téměř polovině všech platforem používán jako primární prohlížeč, zbavit AdBlockerů, které blokují i klasickou reklamu, jenž přitom uživatele ničím neomezuje a vydavatelstvím umožňuje monetizovat své projekty, platit zaměstnance, odvádět daně a zkrátka vydělávat.

chrome2

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.