Zavřít reklamu

Apple investuje i do šílených technologií, o kterých většina lidí ani nikdy neslyšela. Cupertinská společnost například každý den vyrábí dva litry falešného syntetického potu, aby testovala, zda jsou její produkty vhodné pro každodenní a dlouhodobé užívání. Zdá se vám to bizarní? A přitom je to naprosto běžný postup v mnoha výrobních firmách.

O tuto lahůdku se podělil novinář Arielle Duhaime-Ross, který v pondělí navštívil laboratoře společnosti. A nemohl si nevšimnout zkumavek s uměle vytvořeným potem, ve kterých se testovaly hodinky Apple Watch a sluchátka AirPods.

Apple nedělá nic neobvyklého, protože testování produktů v lidském potu se provádí v mnoha výrobních odvětvích. Jedná se o dílčí proces, který se provádí při výrobě šperků, oblečení, kosmetiky, kožených výrobků, ba dokonce i kreditních karet. Tímto se například zjistí, zda nedojde při každodenním užívání ke korozi a zda si materiály používané při výrobě udrží svou barvu.

Dokonce existují firmy, jako je Pickering Laboratories v Space Park Way Mountain View, jež se specializují na sestavování dokonalých vzorců pro výrobu syntetického potu. A když už jsme u toho potu, doufáme, že Apple zabuduje do budoucích Apple Watch i senzor potu.

airpods apple watch fb

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.