Zavřít reklamu

Ke konci minulého roku Apple všechny překvapil a zároveň i některé zklamal tím, že zařízl své vlastní monitory, spojil síly s jihokorejskou společností LG a pochlubil se s 4K a 5K monitory pro své nové MacBooky Pro.

Zatímco menší 4K monitor neměl od začátku sebemenší problém, o větším bratříčkovi se to samé říct nedá. První kusy LG Ultrafine 5K monitory totiž nefungovaly v blízkosti routerů, a tak LG muselo vadné kusy zákazníkům vyreklamovat a poslat na trh displeje disponující kvalitním stíněním. Jak se zdá, problém se nakonec vyřešil, monitor je nyní bezproblémový a dokonce nedávno obdržel ocenění.

V letošním ročníku nezávislého TIPA Award si totiž LG Ultrafine 5K displej vysloužil ocenění „nejlepšího foto monitoru“ TIPA na svých stránkách konkrétně uvedla, že monitor „přináší profesionální fotografie a videa k životu,“ a to hlavně díky svému 5K rozlišení a podporou širokého barevného gamutu DCI-P3, a že monitor odráží bohaté zkušenosti společnosti LG v oblasti displejů.

TIPA (Technical Image Press Association) je asociace složená ze skupiny redaktorů 27 fotografických magazínů z celého světa. Redaktoři se na začátku měsíce setkali v Havaně na Kubě a společně hlasovali pro nejlepší fotoaparáty, objektivy, tiskárnu, smartphone, dron, akční kameru, monitor apod. v oblasti profesionálního ale i amatérského focení.

lg-ultrafine-5k-displej-fb

Dnes nejčtenější

.