Zavřít reklamu

Kendrick Lamar, americký rapper a sedminásobný držitel ceny Grammy, je známý svým perfekcionismem, spoluprací s nejlepšími producenty a používáním těch nejlepších (a také nejdražších) aparatur pro nahrávání hudby. Jedna z jeho nejlepších skladeb na jeho čtvrtém studiovém albu DAMN (vyšlo 14. dubna) byla ale vytvořena jen s pomocí iPhonu 6.

Steve Lacy, hudební producent, odhalil magazínu Wired, že preferuje tvořit hudbu na svém iPhonu než používat drahý studiový software (např. Ableton). I když má přístup do těch nejlepších studií v Los Angeles, kytaru připojuje přes iRig do iPhonu 6. Takto se zpěvačkou Annou Wise vyprodukovat píseň PRIDE pro Kendrickovo nejnovější album.

Lacy také poznamenal, že iPhone za účelem vytvoření hudby využíval už dříve, než měl přístup do nahrávacích studií. Dokonce si svůj iPhone jailbreaknuj, aby mohl použít aplikace Bridge, která dovede ukládat skladby z internetu. Následně používal aplikace jako iMachine, BeatMaker 2 iMPC nebo GarageBand.

Pokud se stále ptáte, proč zrovna iPhone 6, odpověď je jednoduchá. Nejnovější „sedmička“ nemá 3,5mm jack a proto nepodporuje iRig. Kvůli tomu tak Lacy nemůže připojit kytaru a basu do iPhonu 7 a je odkázán na iPhone 6.

Kendrick lamar fb

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.