Zavřít reklamu

V posledních měsících se ze mě stal opět fanoušek F1 a celou sérii nyní již nevnímám jako klasické závody ve kterých o výsledcích rozhodují pouze samotní jezdci, ale jako strategickou hru, ve které je mnohem důležitější než kdy dřív jakou strategii zvolí nejen tým, ale i samotný jezdec. Závody jsem si skutečně zamiloval a první tři kola letošního ročníku jsem sledoval s otevřenou pusou. O to víc mě potěšil příchod F1 2016 na Mac, které drtím den co den, v mém iPhonu nechybí ani oficiální aplikace Formula 1 samozřejmě s předplatným členství a od dnešního dne v něm najdete také iOS hru F1 2016.

Ta nabízí neuvěřitelnou grafiku a co se možností závodů týká, najdete v ní v podstatě to stejné co ve hře na Mac, respektive PS4. Hra je to však zcela jiná a osobně i když jsem si ji koupil a píši o ní tyto řádky musím říct, že klasické fanoušky F1, kteří jsou zvyklí během hraní řešit zda v tomto kole zajed do boxů nebo se rozhodnout ještě riskovat a zda změnit směs na Rich a dát konečně dolů toho Hamiltona v tomto kole nebo až v příštím aby benzín vydržel, zřejmě příliš nepotěší.

V posledních letech se totiž mnohdy o jezdcích nemluví jako o pilotech, ale jako o operátorech počítačových systémů, kteří musí neustále přepínat mezi použitím množství benzínu, protože se formule již netankují, volením rozložení síly formule, rozložení brzdné síly, přítlaku a mnoho dalších věcech. To vše si sice na počítači nebo konzoli užijete a stanete se nejen pilot, ale také stratég, který dokáže vyhrávat nebo naopak pár metrů před cílem prohrávat závody kvůli pneumatikám nebo benzínu.

IMG_9829

To bohužel v iOS hře z logických důvodů nezažijete a tak se stává hra pro mě osobně poloviční a tím, že F1 tvoří strategie skutečně významně, je pro mě například Real Racing na mobil dalško zábavnější a to přesto, že F1 2016 má neskutečnou grafiku a jsem fanoušek tohoto motosportu. Pokud však klasické F1 nesledujete a chcete si jen zazávodit a to, že se formule netankují při závodu jste zjistili poprvé z tohoto článku a DRS je pro vás neznámý pojem, pak budete ze hry nadšeni, zejména díky grafice kterou disponuje.

F1 2016

Dnes nejčtenější

.