Zavřít reklamu

Spekulací ohledně nadcházejícího iPhone se v posledních týdnech vyrojilo jako hub po dešti. Nyní se objevily opět nové schéma, které zobrazuje, jak by budoucí iPhone mohl vypadat. Únik zobrazuje zařízení, které měří 137,54 mm na výšku a 67,54 mm na šířku, tloušťka bohužel není uvedena. Tyto rozměry jsou téměř totožné s iPhone 7 (138,3 mm x 67,1 mm).

Podle diagramu má displej iPhonu 8 úhlopříčku 5,768 palce, tím pádem pokrývá téměř celou přední stranu telefonu. Na všech čtyřech stranách zařízení je mezera od displeje pouhé 4 mm, přičemž více než polovinu z toho pokrývá 2,5D zakřivené sklo. Kresba také zobrazuje velmi úzký reproduktor v horní části displeje společně s kamerami a senzory. Pravděpodobně se jedná o přední fotoaparát, mikrofon, snímač okolního světla, senzor přiblížení a spekulovaný 3D senzor.

Schéma a koncepty vytvořený na jeho základě:

 

Zdá se, že všechny tyto součástky jsou implementované do samotné plochy displeje. Na doprovodných obrázcích ale můžeme vidět pouze sluchátko pro hovory, kamerku ani senzory nevidíme. Kvůli displeji, který zabírá celou přední plochu zařízení zde pak nenajdeme klasický Home Button/Touch ID. Podle spekulací se Apple snaží zabudovat Touch ID přímo do displeje iPhonu, v posledních dnech se však objevily zprávy, ze se toto snažení nedaří a Apple tak Touch ID přesune za záda telefonu.

Zajímavé je, že rendery zobrazují zadní část opět se svislým duálním fotoaparátem, tentokrát s LED bleskem, který je umístěn mezi jednotlivými čočkami fotoaparátu. Podle Bena Bajarina by větší rozestup mezi fotoaparáty mohl pomoci rozšířené realitě a 3D funkcím, kdy by umožnil větší rozdíl v perspektivě.

iPhone 8 infar concept FB

Zdroj: infar

Dnes nejčtenější

.