Zavřít reklamu

Podle stránky DMW (úřad pro motorová vozidla) získal Apple povolení pro testování autonomních vozidel na veřejných komunikacích v Kalifornii. Apple tak byl přidán na seznam ostatních automobilek/společností, které tímto povolením disponují a mohou testovat samořiditelná auta. Jedná se například o Google, Teslu, Mercedes-Benz, BMW, Hondu, Ford, Nissan a další.

K získání takového povolení pro testování autonomních aut je zapotřebí splnění několika kroků. Musí být například nastíněny podrobnosti o daném vozidle, což nazančuje, že v Applu již mají připraven určitý testovací software pro automobily. Podle tiskového mluvčí DMW prý testování softwaru bude provedeno na Lexusech RX450h. V Kalifornii musí všechny společnosti, které se podílejí na testování autonomních vozidel podat tzv. Disengagement Reports. V něm je zveřejněno kolik mil autonomní vozidlo ujelo, takže pokud Apple skutečně samořiditelná auta bude testovat, dozvíme se o tom ze stránek DWM.

Časté spekulace, které uvádějí, že Apple vyvíjí vlastní autonomní elektromobil tento fakt jen potvrzuje. Na druhou stranu se kalifornský gigant již dříve nechal slyšet, že přehodnotil své plány a místo plnohodnotného automobilu bychom se měli spíše dočkat autonomního systému do aut. Takový systém by pak mohl být dodáván partnerským automobilkám.

Apple Car iCar Titan

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.