Zavřít reklamu

Výstavba obrovského areálu s názvem Apple Park se chýlí ke konci a s tím, jak veškeré práce finišují, v plném proudu probíhá rekonstrukce okolní krajiny. Tím největším zásahem bude vysázení tisíců stromů, stromků a keřů, které z celého areálu udělají jeden velký park. Apple se tímto „zeleným“ přístupem chlubil již před lety, nyní ho však uvádí do praxe. A objevují se první negativní dopady. San Francisco Chronicle přichází s informací, že se v oblasti vyprodala naprostá většina vzrostlé zeleně. Podle zveřejněných informací to vypadá, že Apple vykoupil téměř vše a na ostatní nic moc nezbylo.

Lidé, kteří mají na starost dodávku stromů pro Apple Park vypověděli, že se v případě Applu jedná o poměrně náročný úkol. Došlo to prý až tak daleko, že v celé Kalifornii (a Oregonu) již dostupné a vhodné stromy v podstatě došly. Apple pro nový Apple Park nakupuje zhruba 9 tisíce různých stromů, od okrasných až po ovocné. Uspokojit takovouto poptávku není rozhodně jednoduché.

První zaměstnanci se do nového Apple Park přestěhují již během následujících týdnů. První stěhování je naplánováno do konce dubna. Bude se jednat o několik měsíců dlouhý proces. Stejně to bude s úpravou terénu, na které by se mělo pracovat ještě několik měsíců. Zcela hotovo by mělo být do podzimu.

applepark fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.