Zavřít reklamu

V jedné laboratoři v Palo Alto pracuje menší tým biomedicínských inženýrů na neinvazivní metodě sledování hladiny cukru v krvi. Apple začal na tomto systému pracovat už za bývalého CEO Steva Jobse, protože právě on chtěl vytvořit senzor nepřetržitě a neinvazivně monitorující hladinu cukru v krvi s cílem zlepšit diabetikům kvalitu života. Cupertinská společnost je v tomto výzkumu už dost daleko, což dokazují i studie proveditelnosti prováděné na klinických pracovištích v San Franciscu.

Údajně se má jednat o optické senzory, které by pomocí světla zářícího přes kůži dokázaly změřit glukózu. Zvěsti o tom, že Apple pracuje na pokročilých zdravotnických pomůckách, není ničím novým. Už dříve se mluvilo o tom, že Apple Watch by mohly měřit krevní tlak a hladinu cukru v krvi.

Apple nakonec od řady senzorů souvisejících se zdravím, které se měly objevit u Apple Watch, upustil, protože technologie nebyly vždy přesné. I přesto se společnost rozhodla pokračovat v práci na vyspělejších zdravotnických čidlech. Apple má i několik akvizic souvisejících se zdravím a v období, kdy byly Apple Watch ještě ve vývoji, si najal desítky biometrických odborníků.

Současný CEO Applu Tim Cook prozradil, že nechce, aby Apple Watch musely procházet procesem schvalování Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), a proto není jasné, zda bude tato funkce přidaná přímo do Apple Watch. Proces schvalování je totiž příliš zdlouhavý.

Ale pokud přece jen Apple najednou zabuduje pokročilé senzory do Apple Watch, rozhodně se ještě neobjeví u třetí generace, která by měla přijít na podzim letošního roku. Zatím se ukazuje, že se bude tento rok jednat pouze o menší upgrade chytrých hodinek zaměřený na lepší životnost baterie.

Processed with VSCOcam with c2 preset

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.