Zavřít reklamu

Apple to s nejnovějšími MacBooky Pro neměl vůbec jednoduché. Loňské představení se neslo ve formě velmi vlažného přijetí, na co následně navázaly i vlažné recenze. Vysoká cena, Touch Bar, omezená konektivita a tak dále. Bylo toho opravdu hodně, co se uživatelům a recenzentům nelíbilo, nebo z toho nebyli výrazně nadšeni. Kromě toho se od zahájení prodejů objevilo několik problémů. Počínaje velmi citlivou klávesnicí, přes problémy s výdrží baterie, dedikovanými grafikami apod. V posledních měsících se již situace tak trochu uklidnila a vše se zdálo být v pořádku, tedy až do teď. MacBook Pro hlásí další problém.

V posledních dnech se totiž objevuje nový problém, na který upozorňuje čím dál tím více uživatelů. A to jak na oficiálních fórech podpory, tak i v diskuzích na velkých zahraničních webech. Uživatelé hlásí prapodivné praskání, které vychází z jejich počítače. Zvuk je prý velmi podobný tomu, jako když pomalu mačkáte plastovou lahev.

Podle některých uživatelů není v tomto jevu žádná pravidelnost, podle jiných to vypadá, že k němu dochází v případě, kdy je MacBook Pro ve vyšší zátěži, tedy například při editování videí, grafiky či hraní her. Konkrétněji v případech, kdy se musí roztočit interní ventilátory.

Jiní uživatelé si myslí, že se vše odehrává v oblasti kloubů displeje. Zahřáním na vyšší teploty prý může docházet k pracování vnitřních komponent a případného lepidla. Tyto teplotní změny mohou způsobovat pohyb či uvolňování celého mechanismu, čímž mohou vznikat již zmiňované zvuky.

Apple se k tomuto problému staví různě. U někoho vyměnil kompletní sadu chladících proužků uvnitř notebooku, což ovšem problém nevyřešilo. Jiný zákazník musel za opravu zaplatit 130 dolarů, jelikož byl problém údajně způsoben prohnutím dílu šasi. Jak se zdá, v Applu sami nevědí, co přesně se momentálně děje.

https://www.youtube.com/watch?v=PrV4rDNrfEk

2016-macbook-pro-fb-3

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.