Zavřít reklamu

Společnost Apple by měla u letošního, netrpělivě očekávaného iPhonu 8 představit řadu nových funkcí. Podle nejnovějších zpráv to ale vypadá, že největší problémy budou spojené s integrací čtečky otisků prstů Touch ID pod displej přístroje. Se zprávou přišel analytik společnosti Cowen and Company Timothy Arcuri, cituje v ní zdroj z oblasti dodavatelských řetězců.

„U 5,8-palcové verze s OLED displejem zůstává největší a nejpalčivější překážkou integrace snímače otisků prstů pod displej – aktuální výnosová míra společnosti AuthenTec zůstává na nízké úrovni a nevypadá to, že by Apple chtěl použít některé z dalších produktů tohoto prodejce,“ napsal Arcuri.

Pokud Apple tyto problémy nevyřeší, Arcuri věří, že existují tři další možná řešení, která by společnost mohla přijmout: první možností – která ale prakticky nepřipadá v úvahu – je vzdát se Touch ID a zcela se spolehnout na funkci rozpoznávání obličeje. Apple by také mohl přikročit k umístění snímače otisků prstů na zadní část přístroje, což ale není příliš uživatelsky přívětivé. Poslední možností je jednoduše odklad vydání nového modelu s tím, že nebude oznámen spolu se sérií iPhonu 7s. Arcuri rovněž poukázal na zvěsti, podle kterých by 3D senzory, obsažené v novém iPhonu, mohly být příčinou oddálení vydání.

Apple by měl letos vydat tři nové modely iPhonů, z nichž by hlavní novinkou měl být iPhone 8 s OLED displejem od kraje ke kraji. Hlavní část displeje by měla zabírat 5,1 palce, zbytek plochy obsadí virtuální tlačítka. Navzdory obrovskému displeji bude muset kvůli odstranění rámečků nejspíš dojít ke zmenšení formátu baterie na velikost, kterou známe z 4,7-palcového iPhonu 7.

Součástí nového modelu by měl být i 3D snímač obličeje, který by měl být schopný umožnit odemykání pomocí biometrických údajů, a to buďto díky rozpoznání obličeje nebo čtení duhovky. Novinkou by měla být i podpora nástrojů pro rozšířenou realitu. Dále se očekává kompletní redesign, bezdrátové nabíjení a poměrně vysoká cena s ohledem na charakter a počet nových funkcí.

iPhone 8 Dark Mode FB

Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.