Zavřít reklamu

V loňském roce Google představil digitální asistentku pro domácnost Google Home. Stačí říct, co potřebujete vědět, a Google Home vám okamžitě odpoví. Dalším hráčem na poli je Bixby od Samsungu, který byl představen teprve nedávno společně s Galaxy S8. Samsung uvedl, že Bixby bude zakomponovaný přímo do aplikací, a tak dokáže ovládat jakoukoliv část aplikace. Amazon má svou Alexu, která je dostupná v mnoha zařízeních a je vnitřní inteligencí chytrého reproduktoru Echo. A Microsoft má Cortanu, která se v mnohém podobá Siri.

Siri-ad-agency-study

Digitální osobní asistenti jsou všudypřítomní, přičemž právě Siri od Applu odstartovala tento obrovský boom. Nicméně reklamní agentury Mindshare a J. Walter Thompson zveřejnily studii, ze které vyplývá, že hlasová asistentka cupertinské společnosti zaostává za ostatními.

Apple je v této oblasti průkopníkem, přičemž v roce 2011 představil Siri. Nicméně nyní je cupertinská společnost vnímána spíše tak, že v tomto segmentu zaostává. I když je Siri integrovaná i do Apple Watch a AirPods, nemá tak dokonalou schopnost strojového učení jako konkurenti.

V rámci studie společnosti sesbíraly názory více než jednoho tisíce majitelů chytrých telefonů. Výsledky studie ukazují, že uživatelé používají digitálního osobního asistenta, protože je to rychlejší, vhodnější a jednodušší. Dokonce někteří respondenti naznačili, že používají inteligentního asistenta, protože je to zábava.

Siri-ad-agency2

Nicméně osobní asistenti mají i určité nevýhody, například 22 procent respondentů uvedlo, že by se cítili trapně, kdyby mluvili na asistenta na veřejnosti. Podle výsledků by měla být vylepšena personalizace a měla by být zajištěna vyšší úroveň inteligence. A asi jedna třetina uživatelů smartphonů se těší na to, až bude hlasový asistent předvídat, co potřebují.

Společnost Apple uvedla, že se zaměřila na vývoj Siri, a tak doufejme, že brzy bychom se mohli dočkat pozoruhodného vylepšení.

siri

Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.