Zavřít reklamu

Jestliže hledáte externí SSD pro 12palcový MacBook anebo pro loni představený MacBook Pro, potom vám do karet hraje značka Western Digital. Představuje svůj My Passport SSD s konektorem USB-C, ale má také adaptér pro konektor USB. A vybrat si můžete hned ze tří kapacit.

Základní variantou je 256 GB za 100 dolarů. Pokud vám však 256 GB nevystačí, potom vás varianta s 512 GB vyjde na 200 dolarů a s 1 TB na 400 dolarů.

V posledních měsících ceny externích SSD výrazně klesly, přičemž ceny My Passport SSD od značky Western Digital jsou zhruba na stejné úrovni jako ceny T3 Portable SSD od značky Samsung. Jihokorejský gigant nabízí dokonce i 2TB alternativu za 790 dolarů.

„Značka Western Digital se zaměřuje na poskytování osobních zařízení pro ukládání dat s úžasným výkonem v krásném a odolném provedení,“ řekl Sven Rathjen z firmy Western Digital. „My Passport SSD je řešením pro lidi, kteří potřebují přesunout obsah rychle a snadno kdykoliv a kdekoliv.“

Maximální rychlost disku od Western Digital je 515 MB/s. Sice se nejedná o nejrychlejší úložiště na světě, ale tato rychlost odpovídá ceně. Výrobce dokonce tvrdí, že disk je chráněn před fyzickými a digitálními hrozbami a je navržen tak, aby odolal pádu z dvoumetrové výšky. A v neposlední řadě disponuje vestavěným 256bitovým hardwarovým AES šifrováním.

Western Digital ještě neoznámil, kdy se externí SSD dostane do prodeje, ale je pravděpodobné, že to bude brzy. Jestliže chcete mít jeden kousek doma, potom se stačí zaregistrovat na stránkách firmy, a po uvedení disků do prodeje obdržíte e-mail.

https://youtu.be/dAAEsp_sV1Y

mypassportssd2

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.