Zavřít reklamu

Apple nás včera informoval o novinkách týkajících se modelů Mac Pro a iMac. Kromě aktualizovaného Macu Pro, který se začal rovnou včera prodávat, se můžeme příští rok těšit na zcela přepracovaný model s modulárním designem. Phil Schiller přepracovaný Mac Pro popisuje jako nejlepší high-endový desktop, který kdy v Applu dosud vytvořili, a který bude určen pro ty nejnáročnější profi zákazníky.

TechCrunch se zeptal Craiga Federighio, ředitele softwaru, jaké změny mohou profesionálové u nového Macu Pro z hlediska profesionálního použití očekávat. Federighi v odpovědi zmínil možnosti práce s virtuální realitou, náročnou 3D grafikou a také zaměření nového modelu na profesionální produkci, například filmový průmysl.

Virtuální realita je viditelným nedostatkem současných Maců Pro a stejně tak iMaců. Ačkoli Federighi nezmínil žádné detaily o tom, jak bude podpora virtuální reality v ekosystému Applu fungovat (nevíme ani, jaké headsety budou podporovány) nebo které aplikace využijí VR, jedná se o zajímavou informaci týkající se nadcházejícího Macu Pro.

V souvislosti s virtuální a rozšířenou realitou byl také Apple v nedávných zprávách spojován s vývojem další technologie, která by nevyžadovala těžkopádný headset a mohla být používána na chytrých telefonech, jako tomu bylo u Pokémon Go. Připomenout můžeme brýle pro rozšířenou realitu, které by zobrazovaly obrázky a další informace v zorném poli uživatele. Přesto však Apple podle posledních zvěstí stále o specifickém hardwaru uvažuje.

Apple si podal mnoho žádostí o patenty, které se přímo týkají rozšířené reality. Jako příklad můžeme zmínit headset, který by měl fungovat s novým Macem Pro. Od doby, kdy je Tim Cook generálním ředitelem, těchto žádostí ubylo. Cook se už několikrát vyjádřil, že je pro něj přednější rozšířená realita. Zvěsti v současné době naznačují, že Apple by výrobu svých brýlí pro rozšířenou realitu mohl zahájit v roce 2018. Jako headsety pro virtuální realitu mohou být použity produkty třetích stran, jelikož se o vlastních brýlích pro virtuální realita žádná zpráva během posledního roku nezmínila.

mac-pro-vr fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.