Zavřít reklamu

Je to několik týdnů od doby, co na webu proběhla informace o tom, že se technologický gigant Toshiba bude vzdávat své divize, která se zabývá vývojem a výrobou paměťových čipů, zejména TLC a NAND. Podle informací, se kterými o víkendu přišel list Korean Herald, mají o nákup této divize zájem tři velké společnosti. Mělo by jít mimo jiné o Apple, Google a Amazon, kteří spolu v současné době bojují a navzájem se přehazují v tom, kdo Toshibě nabídne lepší podmínky.

Podle japonských zdrojů má o akvizici zájem zhruba dvacítka společností, tři výše zmiňovaní patří mezi ty největší, které mají o nákup paměťové divize zájem. Paměťová divize Toshiby stojí za zhruba 20% celkové světové produkce NAND paměťových čipů. Zatím se ví o dvou nabídkách, za kterými stojí americké společnosti Silver Lake a Broadcomm, které údajně Toshibě nabídly zhruba 18 miliard dolarů.

Mezi další zájemce se řadí například vedoucí na trhu s NAND pamětmi, Western Digital. Dále se o nákup zajímají společnosti jako Foxconn a TSMC. Všechny zmíněné společnosti by tuto akvizici přivítaly s otevřenou náručí, jelikož trh NAND pamětí zažívá v posledních letech obrovský boom. Naprostá většina zájemců by si tak výrazně pomohla ve svém vlastním byznysu, ať už se jedná o paměťové moduly do produktů, nebo do datacenter.

Toshiba-Main

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.