Zavřít reklamu

Dlouholetý průmyslový designér Christopher Stringer, který v Apple působil neuvěřitelných 21 let, nyní ze společnosti odchází. V roce 2012 byl v práci soudního sporu mezi dvěma rivaly Applem a Samsungem předvolán jako první svědek, přičemž ukázal několik zamítnutých prototypů iPhonu a iPadu. Trošku tak poodhalil způsoby, jak cupertinská společnost vytváří své produkty. Během své působnosti v Applu pracoval po boku Jonyho Iva, přičemž se podílel na návrzích iPhonů, iPadů i Maců.

Christopher Stringer odchází z Applu dva roky poté, co byl Jony Ive jmenován generálním ředitelem designu. Jony Ive i po jmenování na nově vytvořenou pozici pokračuje v dohledu nad designem a konstrukčními aspekty řady projektů. Nicméně o samotný design „day-to-day“ se stará tým designérů vedený Richardem Howarthem.

Christopher Stringer je druhý dlouholetý designér Applu, který odchází za poslední rok z týmu Jonyho Iva. V dubnu 2016 přešel Daniel Coster po 20 letech z Applu do GoPro.

I když se spekulovalo o tom, že Jony Ive se postupně odporoučí z Applu, opak je pravdou. Hlava designu tvrdí, že je připraven zapojit se do práce jako nikdy předtím.

All iPhones FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.