Zavřít reklamu

iPhone má na sobě spoustu bakterií, ba dokonce mikrobiolog Charles Berga z University of Arizona tvrdí, že obsahuje desetkrát více bakterií než většina záchodových prkýnek. A s jeho tvrzením souhlasí i vědci z London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Skutečnost, že iPhone má na sobě více bakterií než záchodové prkýnko, způsobuje například to, že lidé si po použití toalety neumývají ruce. Ale co je ještě více znepokojující, spousta lidí během vykonávání potřeby používá telefon. Dalším faktorem je, že své smartphony snad nikdo nedezinfikuje. Kdy jste naposledy očistili dezinfekcí iPhone vy? Někteří, řekli bychom, že drtivá většina z vás na tuto otázku odpovědí, že nikdy. Zatímco záchodová prkýnka se dezinfikují poměrně často.

Ale pozor, ze studií plyne i jedna dobrá zpráva. Pokud iPhone používá jedna a tatáž osoba, potom bakterie na zařízení nejsou až tak velkým problémem. Nicméně problém se šířením bakterií nastává až v okamžiku, kdy jeden přístroj používá více lidí zároveň.

Smartphone není jediná věc, která obsahuje více bakterií než záchodové prkýnko. Patří k němu například i kuchyňský dřez, houba na umývání nádobí, boty, dálkové ovládání na televizor či nákupní taška používaná opakovaně.

Pokud chcete předcházet tomu, aby byl váš iPhonem domovem mikrobů, potom si vždy důkladně umývejte ruce a poproste ostatní v domácnosti, aby si je také umývali. A nezapomínejte na to, že je potřeba jednou za čas použít dezinfekční prostředek i k očištění povrchu telefonu.

iphone fb

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.