Zavřít reklamu

Apple před několika hodinami vypustil nové informace o svých desktopových počítačích. Profesionální odpadkový koš Mac Pro dostane lehký upgrade a zároveň se dočká kompletního redesignu v příštím roce (společně s novými Apple monitory). Klasický iMac se dočká své aktualizace již letos, pravděpodobně v druhé polovině roku. Kromě těchto informací se objevilo také potvrzení, že Apple do žádných svých profesionálních počítačů neplánuje implementovat dotykové obrazovky.

V rozhovoru pro BuzzFeed News tuto novinku nenovinku potvrdil ředitel marketingu Applu, Phil „Courage“ Shiller. Dotykové ovládání prý rozhodně není na seznamu věcí, které si profesionálové od Applu požadují. Tím nejdůležitějším, co profesionály zajímá, jsou údajně věci jako celkový výkon, kapacita paměti či snadná rozšiřitelnost zařízení.

Právě tyto priority prý Apple vezme v potaz, až představí novou generaci iMaců a v příštím roce také nový (velmi)dlouho očekávaný Mac Pro. Ten by měl nabídnout modulární design skrze který by si mohl každý koncový uživatel upravit svůj nástroj přesně podle svých představ a požadavků. Společně s novou pracovní stanicí dorazí také oficiální monitory, které nahradí starý Thunderbolt displej, jež skončil v minulém roce. Po dlouhé době to tedy vypadá, že se profesionálové pracující na platformě Applu, mají opravdu na co těšit. Společnost na ně nakonec, zdá se, nezapomněla, ale že to trvalo…

Retina-iMac-5K FB

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.