Zavřít reklamu

Společnost Imagination Technologies, která navrhovala grafické čipy do iPhonů od společnosti Apple, byla počátkem tohoto týdne informována o tom, že Apple již nebude používat jejich technologie.

Apple využíval společnost Imagination Technologies po řadu let coby dodavatele pro své iPhony, iPady, iPody, Apple TV a Apple Watch. Firma Imagination Technologies ale uvedla, že Apple nyní „pracuje na samostatném, nezávislém grafickém designu, aby mohl lépe kontrolovat své produkty“ a že bude do budoucna „snižovat svou závislost na technologii Imagination“.

Podle Imagination Technologies je Apple toho názoru, že v dohledné době již nebude používat její intelektuální vlastnictví, tudíž není důvod, aby hradila příslušné poplatky. Apple však „nepředložil žádný důkaz na podporu svého tvrzení, že nebude technologie společnosti Imagination v žádné podobě používat a nebude porušovat její patenty, duševní vlastnictví a důvěrné informace“. „O tyto důkazy společnost Imagination požádala a Apple je odmítl poskytnout,“ uvedla firma.

Britská společnost uvedla, že si myslí, že pro Apple bude skutečnou výzvou krok, v němž bude muset vyměnit veškeré technologie od Imagination, které dosud používá, aniž by při tom porušila práva duševního vlastnictví. To je také jeden z hlavních důvodů, proč tvrzení Applu o nepoužívání duševního vlastnictví odmítá akceptovat. Obě společnosti v současné době diskutují o tom, jaké by mohlo být potenciální využití alternativního obchodního režimu pro současnou licenci a ujednání o licenčních poplatcích.

Již v minulosti se objevovaly zprávy, že Apple hodlá Imagination Technologies převzít, nebo že v tichosti najímá do svých řad její zaměstnance, aby pracovali na vlastních grafických komponentech.

iPhone gaming game FB

Zdroj: CDRinfo

Dnes nejčtenější

.