Zavřít reklamu

Jste v nákupním centru a zrovna z reproduktorů hraje skladba, která se vám líbí, už jste ji slyšeli, ale nevíte, jak se vlastně jmenuje? Skvělou aplikací pro tento případ je Shazam, který si část skladby poslechne a ve většině případů ji identifikuje. Stisknutím jediného tlačítka začne aplikace „poslouchat“, co právě hraje a poté nahrávku prožene a porovná s databází. S trochou štěstí se tak za několik sekund zobrazí název požadované písničky, kterou si tak můžete stáhnout.

Kromě toho se ale na obrazovce zobrazí rovnou i odkaz na Youtube, iTunes a hlavně Apple Music. Pokud máte navíc předplatné Apple Music, nemusíte pro stáhnutí písničky po propojení Shazamu s aplikací Hudba nic dělat. Jakmile totiž Shazam skladbu rozpozná, okamžitě se přidá do automaticky vytvořeného playlistu ve vaší hudbě.

Jak si v Apple Music vytvořit playlist, do kterého se budou automaticky ukládat skladby rozpoznané Shazamem

  1. Spusťte aplikaci Shazam.
  2. Klikněte v dolním panelu na kategorii Můj Shazam.
  3. V pravém horním rohu klikněte na tlačítko nastavení.
  4. Klikněte na možnost Připojit se k Apple Music.

Nyní vyskočí okno, které po vás bude chtít potvrdit povolení k přístupu k vaší knihovně. Po kliknutí na OK se Shazam propojí s vaší knihovnou a vytvoří playlist Otagované skladby, kam se budou všechny rozpoznané písničky přidávat.

apple music fb

Dnes nejčtenější

.