Zavřít reklamu

V současné době se akcie Applu pohybují někde kolem hodnoty 142-143 dolarů za kus. Kdo by si před lety myslel, že se jim podaří vyšplhat do takovýchto závratných výšin. Obzvláště po loňském roce, který pro Apple nebyl úplně ideální jelikož padaly jak prodeje, tak i hodnoty cenných papírů. Loňské období je však zažehnáno a akcie Applu od konce roku 2016 jen sílí. Za necelé čtyři měsíce tohoto roku se vyšplhaly o třetinu výš a jejich růst prý jen tak nebude mít konce. Včera se na webu objevila nová předpověď analytiků společnosti UBS, podle kterých by mohly akcie Applu během následujících 2 až 3 let dosáhnout mety 200 dolarů za kus.

Pokud by měl Apple na metu 200 dolarů dosáhnout, musel by prý v současném vývoji pokračovat jak celý letošní, tak i celý příští rok. V současné je veškerá pozornost okolo Applu soustředěná na září, jelikož by měl přijít dlouho očekávaný revoluční model iPhonu, který po dlouhé době posune jablečné telefony o pořádný kus dopředu.

V letošním roce budou akcie stále růst. Podle většiny analytiků minimálně do doby, než Apple představí nové iPhony. Poté buď raketově vzrostou – představí-li Apple pořádnou bombu, nebo se budou vyvíjet opačným směrem – budou-li nové iPhony nezajímavé. Pokud nějaké akcie Applu máte, bylo by dobré si je ještě nějaký ten pátek ponechat.

aapl-records
Apple peníze

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.