Zavřít reklamu

Apple v pondělí vydal iOS 10.3 pro všechny majitele kompatibilních zařízení s celou řadu užitečných funkcí. Dokonce i uživatelé bezdrátových sluchátek AirPods si přijdou na své, protože cupertinská společnost rozšířila aplikaci Najít iPhone o funkci Najít AirPody. Pokud tedy ztratíte jedno či obě sluchátka AirPods, najít je bude velice snadné. Ale má to jeden háček.

Bezdrátová sluchátka najdete pouze v případě, že máte aktivované Bluetooth na iPhonu a že budou sluchátka v dosahu tohoto signálu. Pokud je tedy ztratíte doma, bez problémů je najdete. Ale jakmile je ztratíte někde venku, při hledání vám nepomůže ani zmíněný funkce.

Jestliže chcete použít funkci Najít AirPody, otevřete si aplikaci Najít iPhone. Po přihlášení se vám zobrazí mapa i seznam všech vašich zařízení. Po kliknutí na ikonu AirPods na mapě začnou sluchátka vydávat zvuk. Během hledání můžete nastavit, zda má zvuk vycházet z levého či pravého sluchátka.

Pokud nejsou sluchátka AirPods v dosahu Bluetooth signálu, zobrazí se vám na mapě pouze jejich poslední známá poloha. Po stisknutí tlačítka „Přehrát zvuk“ se objeví zpráva, že přehrávání momentálně není možné.  Nicméně obdržíte upozornění, jakmile budou AirPods k přístroji připojené.

Už jste někdy ztratili AirPods? A přijde vám tato funkce užitečná?

airpods-fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.