Zavřít reklamu

Občas se na nejnovější verzi operačního systému od společnosti Microsoft stane, že po připojení zařízení k počítači jej iTunes nerozezná. Kvůli tomu je pak nemožné zařízení zálohovat či synchronizovat aktuální knihovnu a iTunes se stane téměř nepoužitelné. Na tento problém si po přechodu na Windows 10 stěžuje více a více uživatelů.

Pokud jste jedním z nich, můžete vyzkoušet těchto pár tipů, jak problém vyřešit. Naneštěstí neexistuje žádný univerzální, a tak každý musí zkoušet několik z nich, než narazí na řešení.

Odinstalace a opětovná instalace iTunes

Jedna z trochu zdlouhavějších možností, která ale funguje ve většině případech, je reinstalace samotného programu. Instalací nejnovější právě stažené verze předejdete mnohým problémům a každá nová verze navíc obsahuje spoustu oprav chyb, které mohly rozpoznání zařízení znemožňovat.

Aktualizace iTunes na nejnovější verzi

Tento tip souvisí s předchozím. Apple vydává nové verze relativně často a občas se stane, že s novou verzí něco nefunguje a kalifornská společnost vydá během několika dní revizi, která závažnější chybu opraví. Zkontrolovat a stáhnout nejnovější verzi můžete ze stránek Applu.

Restart iPhonu a PC

Při některých problémech pomůže i obyčejný restart zařízení. Jako jedna z možností se tak nabízí restart iPhonu i počítače.

Použití jiného kabelu

Někdy nemusí být problém na straně programu, ale například kabelu, kterým jsou zařízení spojena. Není tak od věci vyzkoušet jiný kabel nebo jiný USB konektor.

Hláška „Důvěřovat tomuto počítači?“

Když k iTunes poprvé připojíte svůj iPhone, objeví se na obrazovce hláška, zda chcete důvěřovat tomuto počítači. Pokud žádost omylem zamítnete, zařízení se v iTunes neobjeví.

Nainstalujte dostupné aktualizace pro Windows

Občas se může stát, že za vším nestojí iPhone ani iTunes, ale samotný operační systém. I na Windows 10 chodí aktualizace systému, které opravují objevené chyby, relativně často. Dobrým nápadem tedy je, abyste počítač aktualizovali a předešli tak potencionálním rizikům, které na vás číhají. Stačí stisknout kombinaci kláves Windows + I, kliknout na tlačítko Aktualizace & Zabezpečení a zkontrolovat, zda je váš počítač aktualizován.

iTunes

Dnes nejčtenější

.